Είναι άκρως δημοσιογραφικό το επερχόμενο παιχνίδι της Εθνικής γυναικών κόντρα στην Αυστραλία του Σάκη Κεχαγιά, διότι διαφορετικά δεν θα είχε τόσο μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης σε θεματολογία.

Ο Σάκης Κεχαγιάς έκανε το θαύμα του και η Αυστραλία κέρδισε τη Ρωσία με 8-5, με την ομάδα του Έλληνα προπονητή να κάνει ένα πράγματι καλό παιχνίδι στη Βουδαπέστη. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα αναθάρρησε καθώς αν νικήσει τον πρώην προπονητή της, τότε θα βρεθεί πρώτη στον όμιλο και θα έχει σαφώς πιο εύκολο χιαστί παιχνίδι, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την τετράδα.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι οι Ελληνίδες διεθνείς θέλουν πολύ να κερδίσουν, ειδικά το συγκεκριμένο παιχνίδι και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι γυαλίζει το μάτι τους. Είναι αυτό το άτιμο, το μεγάλο παιχνίδι, που έχουν χρόνια να κάνουν και τώρα έχουν μια φανταστική ευκαιρία να το πράξουν. Όπως κάνει ο ταύρος, όταν βλέπει κόκκινο πανί.

Σαφώς, δεν μιλάμε για μια απλή νίκη, αλλά για μια επικράτηση με +3 γκολ διαφορά, καθώς μόνο τότε η Ελλάδα θα είναι πρώτη στον όμιλο και όχι τρίτη, αφού στο Παγκόσμιο ισχύουν οι κανονισμοί της FINA περί ισοβαθμιών.

Ενδεχομένως να μοιάζει δύσκολο, αλλά είναι η πρώτη φορά μεταξύ τους που πιστεύουν τόσο πολύ ότι μπορεί να γίνει. Ας γίνει.

Anybody can become angry – that is easy, but to be angry with the right person and to the right degree and at the right time and for the right purpose, and in the right way – that is not within everybody’s power and is not easy. Αυτός που το είπε, ήταν Έλληνας.

Photo credit: Marcel Ter Bals