Πραγματοποιήθηκε το ξεκίνημα για το Beachpolistas World Tour 2021, με την πρώτη διοργάνωση να λαμβάνει χώρα στη μαγευτική τοποθεσία της Λίμνης Πλαστήρα και συγκεκριμένα στην Πλαζ Λαμπερού από 23-25 Ιουλίου. Η εν λόγω διοργάνωση ήταν και το παρθενικό Lake Water Polo event στην ιστορία του θεσμού.

Οι #beachpolistas επέστρεψαν για ακόμη ένα καλοκαίρι στο αγαπημένο τους ομαδικό σπορ που συνδυάζει τον αθλητισμό με τη διασκέδαση, ενώ η Λίμνη Πλαστήρα αποτέλεσε έναν προορισμό που άπαντες απόλαυσαν στο έπακρο και έδωσαν ραντεβού για το 2022. Στόχος είναι, φυσικά, η Λίμνη Πλαστήρα να γίνει μόνιμος σταθμός της διοργάνωσης.

Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νάνο να δίνει το «παρών» στις αναμετρήσεις, αλλά και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) που στηρίζει όλο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Beachpolistas World Tour 2021. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η AG Stardom Company, η Πλαζ Λαμπερού, ο Ναυταθλητικός Σύλλογος Λαμπερού και η IBWPAS.

Στην παρθενική διοργάνωση για το Beachpolistas World Tour 2021 πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι προστέθηκαν και παράλληλες δράσεις αθλητικού τουρισμού, όπως για παράδειγμα η εξερεύνηση των περιοχών γύρω από τη Λίμνη, το περπάτημα σε δασικές εκτάσεις, η επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κορώνας, όπου οι #beachpolistas είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πατέρες της Μονής το Σάββατο, ενώ την Κυριακή έγινε επίσκεψη από τους εθελοντές της διοργάνωσης στο εντυπωσιακό Φράγμα της Λίμνης Πλαστήρα, έμπνευση του Στρατηγού Νικόλαου Πλαστήρα.

Το 1925 ο στρατηγός και πρωθυπουργός της χώρας Ν. Πλαστήρας δημιούργησε το χωριό Νεράιδα και εκεί συνέλαβε την ιδέα να γίνει φράγμα στα στενά “κακαβάκια” του ποταμού Ταυρωπού και τα νερά που θα συγκεντρώνονταν στην Νεβρόπολη να δημιουργήσουν μια λίμνη και να εκτρέπονται στον Καρδιτσιώτικο κάμπο για την άρδευσή του αλλά και για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το 1960 εγκαινιάστηκε το φράγμα και το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο και μετά από μερικά χρόνια έγιναν και τα αρδευτικά έργα του κάμπου καθώς και η ύδρευση της Καρδίτσας και των γύρω περιοχών.

Στο αγωνιστικό σκέλος, πρωταθλητές στη Λίμνη Πλαστήρα αναδείχθηκαν οι FABulous, το αργυρό μετάλλιο φόρεσαν στο λαιμό τους τα RETALIA WC, ενώ το χάλκινο κατέκτησαν οι Lampero GKD.

Επόμενο μεγάλο τουρνουά για το Beachpolistas World Tour 2021 αυτό στον Γερολιμένα, Μάνης στις 6-8 Αυγούστου! Δηλώστε άμεσα συμμετοχή! 

Facebook Comments