Το Aquafeed24 συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ (16/4)

Το #AQF24 συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ και δε θα ανανεώνεται από τις 05:00 της Τρίτης 16/4 μέχρι τις 05:00 της Τετάρτης 17/4.

by Μάνος Φυρογένης

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) στο δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΤΑ, Γραφεία Τύπου και site, από τις 05:00 της Τρίτης 16 Απριλίου 2024 μέχρι τις 05:00 της Τετάρτης 17 Απριλίου 2024, συμμετέχοντας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ (17/4).

Το Aquafeed24 ενώνει κι αυτό τη φωνή του με όλους τους εργαζόμενους της χώρας σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) και δε θα ανανεώνεται από τις 05:00 της Τρίτης 16/4 μέχρι τις 05:00 της Τετάρτης 17/4.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούμε:

  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι δημοσιογράφοι κι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να πάψουν επιτέλους να είναι όμηροι άναρχων εργασιακών συνθηκών και πολύ χαμηλών αμοιβών. Επισημαίνεται ότι στην πρόσφατη οδηγία της ΕΕ για “επαρκείς κατώτατους μισθούς”, καλούνται τα κράτη-μέλη να ενισχύσουν τις ΣΣΕ, ώστε να καλύπτονται από αυτές το 80% των εργαζομένων. Η ενημέρωση είναι αγαθό και δημοκρατική εγγύηση κι οι υπηρέτες της διεκδικούν την επαγγελματική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια.
  • Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που εξανεμίζει τους μισθούς κι οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.
  • Ουσιαστικά κι αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.
  • Εθνικά κι ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
  • Ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό.
  • Ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και στους εργασιακούς χώρους.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA