Νίκος Ηλιόπουλος ο λαμπαδηδρόμος: «Νιώθω ευλογημένος»

Ο πρώην διεθνής πολίστας του «Αυτοκράτορα» Εθνικού, Νίκος Ηλιόπουλος, θα μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα.

by Aquafeed 24

Ο χρόνος περνάει και οι ετοιμασίες για το σπουδαίο καλοκαιρινό ραντεβού παίρνουν μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικό… φωτιά. Για το βράδυ της Τρίτης (16/4) έχει προγραμματιστεί η φιλοξενία και υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πύλο και ο Νίκος Ηλιόπουλος θα είναι ένας εκ των λαμπαδηδρόμων που θα τη μεταφέρουν κατά τη διέλευσή της από τον πρώτο σταθμό φιλοξενίας.

Ο Καλαματιανός 61χρονος Νίκος Ηλιόπουλος αποτέλεσε δόξα της ελληνικής υδατοσφαίρισης του προηγούμενου αιώνα με 11 χρόνια γεμάτα επιτυχίες με το σκουφάκι του Εθνικού. Μεταξύ άλλων αποτέλεσε και διεθνής αθλητής τόσο με τις μικρότερες ηλιακές κατηγορίες, όσο και με την ανδρών και την ενόπλων. Ο Νίκος Ηλιόπουλος αποδέχθηκε, όπως φαίνεται και από τη δήλωσή του, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή την πρόκληση.

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδέχθηκα την απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής και του Δήμου Πύλου-Νέστορος, για την συμμετοχή μου στην λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι!! Νιώθω ευλογημένος που θα μεταφέρω την Ολυμπιακή φλόγα (σύμβολο του πνεύματος, τής ζωής, τής ελευθερίας και της ειρήνης) στη χώρα (μας) που γέννησε τον Ολυμπισμό και ιδιαίτερα στο Δήμο Πύλου-Νέστορος που συνδέεται με τη χώρα που θα διεξαχθούν οι φετινού Ολυμπιακοί Αγώνες (Γαλλία) από τη ναυμαχία του Ναυαρίνου (σύμμαχος της Ελλάδας η Γαλλία τότε).»

Ο Νίκος Ηλιόπουλος με τη μεγάλη δόξα του ελληνικού πόλο Αντώνη Αρώνη, πριν λίγες μέρες στον Πειραιά

Η εκδήλωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος, αμέσως μετά την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στο βωμό από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο θα έχει συνολική διάρκεια 30 λεπτών.

«Ο Δήμος μας υποδέχεται την Τρίτη 16 Απριλίου την Ολυμπιακή Φλόγα. Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή για την επιλογή της Πύλου ως σταθμός διανυκτέρευσης της Φλόγας και της Μεθώνης ως τόπος διέλευσης της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας. Σύμβολο με οικουμενική απήχηση και σημασία. Το Ολυμπιακό Πνεύμα, οι αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού έρχονται για να μας υπενθυμίσουν τις πανανθρώπινες αξίες που αντιπροσωπεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, την ειρήνη μεταξύ των εθνών, το ευ αγωνίζεσθαι και την ευγενή άμιλλα.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Δήμος Πύλου-Νέστορος είναι ο πρώτος σταθμός φιλοξενίας της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πελοπόννησο, μεταφέροντας εικόνες και μηνύματα σε όλο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 & ΩΡΑ 20:00

Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας

Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας – Αφή βωμού από λαμπαδηδρόμο
Άφιξη Αντιπροσωπείας επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “PARIS 2024”
Ανάκρουση Ύμνων – Έπαρση σημαιών

Ολυμπιακός Ύμνος
Εθνικός Ύμνος Γαλλίας
Εθνικός Ύμνος Ελλάδας
Χαιρετισμός Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, κ. Παναγιώτης Θεοδ. Καρβέλας
Χαιρετισμός Εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “PARIS 2024”
Χαιρετισμός Εκπροσώπου Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.)
Ανταλλαγή δώρων
Πολιτιστικό Πρόγραμμα Δήμου Πύλου-Νέστορος από το φωνητικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας «Μελίφωνο»
Τελετάρχη ορίζουμε τον Προϊστάμενο Εθιμοτυπίας του Δήμου Πύλου-Νέστορος κ. Γεώργιο Αναστασόπουλο.

 

Πηγή: MessiniaLive

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA