Τίτλοι τέλους για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ Κέιτ Κάμπελ: Ανακοίνωσε την αποχώρηση της από την ενεργό δράση!

Αποχωρεί από τον πρωταθλητισμό η Αυστραλή και «ιερό τέρας» της κολύμβησης, Κέιτ Κάμπελ!

by Κώστας Παππάς

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και ο πρωταθλητισμός δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Κέιτ Κάμπελ, η «θρύλος» της κολύμβησης, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τις πισίνες.

Οι συστάσεις είναι περιττές για μια αθλήτρια που έχει συμμετάσχει σε τόσες μεγάλες διοργανώσεις και έχει συγκεντρώσει αμέτρητα μετάλλια και διακρίσεις. Άλλωστε, αναφερόμαστε σε μια από τις κορυφαίες Αυστραλές κολυμβήτριες. Το «κληροδότημά» της είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού.

Η σημαιοφόρος της Αυστραλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 αιφνιδίασε την κοινή γνώμη με την απόφασή της να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Αφορμή για αυτήν την απόφαση ήταν η αποτυχία πρόκρισής της στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100μ ελεύθερο δήλωσε πως, παρά την αποτυχία της, έδωσε και την ψυχή της για να βρεθεί στο Παρίσι και αυτό από μόνο του αποτελεί λόγο υπερηφάνειας.

Η 32χρονη Κέιτ Κάμπελ αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα και αναγνωρίσιμα αθλητικά πρόσωπα της Αυστραλίας, με τον μεγάλο αριθμό μεταλλίων που έχει συλλέξει κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Οι αριθμοί της ζαλίζουν: τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια, κάτοχος επτά παγκοσμίων ρεκόρ και 37 διεθνών μεταλλίων, εκ των οποίων τα 23 χρυσά.

Βέβαια, η απόφασή της δεν ήταν εντελώς απρόσμενη, καθώς η ίδια είχε προϊδεάσει από το Τόκιο ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού επρόκειτο να είναι η τελευταία διοργάνωση στην ήδη πλούσια και γεμάτη παραστάσεις καριέρα της.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω της ίδιας της Κέιτ, η οποία δήλωσε: «Από μικρά πράγματα μεγαλώνουν τα μεγάλα όνειρα. Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια, πάνω από 35.000χλμ, περισσότερες από 19.000.000 στροφές, τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες, οκτώ Ολυμπιακά μετάλλια, επτά παγκόσμια ρεκόρ και αμέτρητες αναμνήσεις, ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω επίσημα το όνειρο που είχα από τα 9 μου χρόνια».

Το σίγουρο είναι πως το mentality του νικητή, σήμα κατατεθέν της Κέιτ και η τρομερά ανταγωνιστική της προσωπικότητα θα λείψουν πολύ από τον χώρο της πισίνας. Ο παγκόσμιος πρωταθλητισμός χάνει μια σπουδαία αθλήτρια που θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για την επόμενη γενιά κολυμβητών.

Το μόνο παρήγορο για την Κέιτ Κάμπελ σε όλη αυτήν την ιστορία; Φυσικά η παρουσία της μικρής της αδερφής, Μπρόντι, στο Παρίσι, η οποία έδωσε ραντεβού για την πόλη του Φωτός μετά την πρόκρισή της στην 4Χ100 ελεύθερο γυναικών. Η Κέιτ ενδέχεται να βρίσκεται στις κερκίδες του κολυμβητηρίου για να στηρίξει τις προσπάθειές της.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA