Η Εθνική μας ομάδα με την πολύ σπουδαία νίκη επί των ΗΠΑ με 16-11 στα προημιτελικά της διοργάνωσης, βρίσκεται στους 4» του κόσμου και όπως είναι φυσικό υπάρχει ικανοποίηση στις τάξεις της, ενώ τώρα ακολουθούν ακόμα σπουδαιότερα παιχνίδια. Η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Ουγγαρία-Ιταλία. Αυτό ακριβώς δήλωσε και εξήγησε ο Θοδωρής Βλάχος σε δηλώσεις του λέγοντας χαρακτηριστικά πως αφού έχουμε ένα μετάλλιο γιατί να μην θέλουμε να το ξανακατακτήσουμε.

Οι δηλώσεις του προπονητή της Εθνικής μας Ομάδας Θοδωρή Βλάχου:

Αρχικά μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ είπε:

«Μεγάλη νίκη γιατί είναι προημιτελικός. Δύσκολο γιατί σε αυτά τα παιχνίδια ο καθένας παίζει τα ρέστα του. Εμείς ήμασταν το φαβορί. Το νιώθαμε γιατί ξέρουμε ότι έχουμε πιο ποιοτική ομάδα. Αλλά αυτό, δεν έχει σημασία αν δεν το αποδείξεις μέσα στο νερό. Εμείς σήμερα επικρατήσαμε καθολικά και σε άμυνα και σε επίθεση. Η άμυνα δίνει τις νίκες στα σημαντικά παιχνίδια. Η άμυνα ήταν αποτελεσματική και στον λιγότερο. Σε ένα ματς που έχει πολλές αποβολές δίνει τη νίκη στην ομάδα».

Για τον τραυματισμό του Ζερδεβά τόνισε:

«Έτσι είναι ο αθλητισμός. Δεν ξέρεις τι μπορεί να σου προκύψει. Υπάρχουν όμως άλλοι δώδεκα παίκτες νομίζω ότι δεν σκέφτηκαν ότι έλειπε ο Ζερδεβάς. Ο Παναγιώτης μπήκε τρακαρισμένος στη συνέχεια βρήκε ρυθμό»
.

Όσον αφορά τα επόμενα παιχνίδια και τους στόχους της ομαδα:

«Το ότι έχουμε ένα μετάλλιο δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε να το ξανακατακτήσουμε. Μπαίνουμε στην πιο ωραία φάση ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος. Θέλουμε δύο νίκες ανεξαρτήτου αντιπάλου. Νιώθουμε καλά, έχουμε αυτοπεποίθηση. Θέλουμε να δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Έχουμε αλλαγές, κάποια παιδιά παίζουν πρώτη φορά. Θέλω να δω τα όρια της ομάδας και να δούμε πως θα ανταποκριθούν στην πρόκληση ενός ημιτελικού. Αυτή είναι η ωραία πρόκληση, είναι σημαντικό ότι είμαστε ξανά στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου και αυτό σημαίνει ότι είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Φτάσαμε με καλά παιχνίδια και έχουμε αυτοπεποίθηση».