Θοδωρής Βλάχος:«Θα πάμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά»

by Aquafeed 24

Την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία, την Ολλανδία και την Τουρκία έφερε ως αντιπάλους της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών η κλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην Βαρκελώνη.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου που θα οδηγήσει στην τελική οκτάδα της διοργάνωσης και παράλληλα θα εξασφαλίσει την παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο θα γίνει το 2019 στην Κορέα.

«Αρχικός στόχος – υποστηρίζει με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος – είναι η εξασφάλιση της πρώτης θέσης. Εάν τα καταφέρουμε θα προκριθούμε απευθείας στην 8αδα και θα εξασφαλίσουμε την συμμετοχή μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας. Φυσικά δεν είναι εύκολο. Η Κροατία είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια και φυσικά η πιο δύσκολη αντίπαλος που θα μπορούσε να προκύψει απο την κλήρωση. Μπορεί να κερδίσαμε τους Κροάτες με 6-4 πρόσφατα και μάλιστα μέσα στην έδρα τους, αυτό όμως δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Οι Κροάτες είναι πανίσχυροι και δεν μπορεί κάποιος να κάνει προγνωστικά. Βέβαια για να περάσουμε στην οκτάδα δεν χρειάζεται να είμαστε πρώτοι στον όμιλο. Μπορεί και σαν δεύτεροι και σαν τρίτοι να το πετύχουμε, αρκεί να αποφύγουμε μια δύσκολη ομάδα στον αγώνα που θα δώσουμε. Ο άλλος όμιλος απαρτίζεται απο την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Γερμανία και την Γεωργία. Θεωρητικά πρέπει να αποφύγουμε την Ουγγαρία και την Ιταλία. Άρα, πάμε για την πρώτη θέση στον όμιλό μας και εάν δεν τα καταφέρουμε, τουλάχιστον να έρθουμε δεύτεροι».

Μπορεί η Ολλανδία και η Τουρκία να σταθούν εμπόδιο;

«Όχι, δεν το νομίζω. Η Τουρκία είναι μακρυά απο εμας και η Ολλανδία δεν μπορεί ακόμη να μας συναγωνιστεί, παρά το γεγονός ότι είναι καλή ομάδα. Πρόσφατα την κερδίσαμε σχετικά δύσκολα στο πλαίσιο των αγώνων του Γιουρόπα Καπ, αλλά εκτιμώ ότι την υποτιμήσαμε σαν αντίπαλο. Στην Βαρκελώνη δεν θα είναι έτσι τα πράγματα. Θα είμαστε πιο σοβαροί και θα κερζίσουμε» εκτιμά ο Θοδωρής Βλάχος.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει κατά σειρά την Τουρκία, την Ολλανδία και την Κροατία.

Πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ιουλίου η Εθνική ομάδα έχει κι άλλες υποχρεώσεις, αρχής γενομένης απο τους αγώνες της τελικής φάσης του Γιουρόπα Καπ που θα διεξαχθούν τις ημέρες του Πάσχα.

«Το Γιουρόπα Καπ είναι μια νέα διοργάνωση. Σίγουρα δεν αποτελεί προτεραιότητα για πολλές ομάδες, οι οποίες δεν ξέρω πως θα εμφανιστούν στην τελική φάση. Η Ελλάδα θα αγωνιστεί στην διοργάνωση με ότι καλύτερο διαθέτει. Θα πάμε να κερδίσουμε καθε παιχνίδι ξεχωριστά και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατόν, γιατι όχι ένα μετάλλιο» καταλήγει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA