Η Εθνική μας ομάδα έδωσε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι απέναντι στην Ιταλία εκεί που πραγματικά στις λεπτομέρειες η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Μετά την «Τιτανομαχία» που έβγαλε νικήτρια τη «Σεττεμπέλο», ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Θοδωρής Βλάχος παρά την ένταση που έχει ένας τέτοιος ημιτελικός, και πόσο μάλλον μία ήττα, εξήγησε βήμα βήμα όλες τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού. Επίσης έδωσε συγχαρητήρια στην Ιταλία για την πρόκριση αλλά παράλληλα έδωσε και το σύνθημα ενόψει του μεθαυριανού παιχνιδιού εκεί όπου η «Γαλανόλευκη» θα διεκδικήσει το Χάλκινο Μετάλλιο.

Τα όσα δήλωσε ο Θοδωρής Βλάχος στην κάμερα της ΕΡΤ:

Για τα όσα έκριναν το σημερινό παιχνίδι:

«Ήταν ένα πράγματι μεγάλο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ να είμαστε μέσα στο παιχνίδι γιατί ξεκινήσαμε με 3-1 των Ιταλών. Μπήκαμε ξανά στο ματς, προσπαθήσαμε πολύ και είχαμε καλες άμυνες. Πιστεύω ότι δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στον παίκτη παραπάνω. Είχαμε κάποιες επιλογές που έπρεπε να γίνουν ωστόσο δεν βγήκαν όπως θέλαμε τα σουτ και είχαμε μία αδράνεια στο τελευταίο γκολ. Βγάλαμε μία πολύ καλή άμυνα στο λιγότερο, ήμασταν στα ίσα 6 με 6 και δεχθήκαμε ένα γκολ στο τέλος. Νομίζω όμως ότι τα παιδιά προσπαθήσανε πάρα πολύ, δεν ειναι εύκολος ένας ημιτελικός και με μία Ιταλία που και στον προημιτελικό έκανε μία πάρα πολύ μεγάλη εμφάνιση. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από την εμφάνιση τους ή από την προσπάθεια τους. Ίσως αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί να τα είχαμε καταφέρει εμείς σήμερα, αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι κυνηγήσαμε μεχρι το τέλος την ισοφάριση για να έχουμε την ελπίδα στα πέναλτι, όμως στις λεπτομέρειες η Ιταλία ήταν καλύτερη».

Για τις 36 αποβολές και την επιρροή τους στο παιχνίδι:

«Αυτό το σημείο έκρινε πολλά στο παιχνίδι. Οι διαιτητές έδωσαν τη σολομώντεια λύση, πάρτε την αποβολή και άμα το βάλετε το βάλατε. Και εμείς και εκείνοι δεν τα πήγαμε καλά στον παραπάνω, όμως εκείνοι πετύχαν κάποια γκολ παραπάνω, ενώ εμείς δε τα καταφέραμε στην περιφέρεια. Έτσι είναι οι ημιτελικοί, έτσι είναι τα μεγάλα παιχνίδια που κρίνουν έναν τελικό ή ένα μετάλλιο, κρίνονται στις λεπτομέρειες και σε αυτές χάσαμε».

Για τη διεκδίκηση του μεταλλίου:

«Έτσι και αλλιως το μεθαυριανό παιχνίδι θα ήταν τελικός για εμάς, θα είναι σαν να παίζουμε στον τελικό. Είναι πολύ σημαντικό να κατακτήσουμε το χάλκινο μετάλλιο με μία καλή εμφάνιση, να ηρεμήσουμε και να πάμε παρακάτω».