Η κλήρωση που έγινε την Τρίτη (12/9) για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Νετάνια (3-16/1/2024) φέρνει τη δευτεραθλήτρια κόσμου Εθνική μας ομάδα των Ανδρών σε έναν Όμιλο ισχυρών, τον Β’, με αντιπάλους την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ουγγαρία, την πάντα δυνατή Ιταλία και τη Γεωργία.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, οι δυο πρώτες της βαθμολογίας στους Ομίλους των ισχυρών (Α’ και Β’) προκρίνονται απευθείας στην 8άδα και αυτό θα επιδιώξει αρχικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Διότι ο απώτερος στόχος είναι και πάλι ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, όπως μας λέει και στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ Θοδωρής Βλάχος. Ένα μετάλλιο, που αν έρθει, θα είναι ιστορικό, καθώς, θα είναι το πρώτο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για την Εθνική, ο οποία έχει τέσσερα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (ένα ασημένιο και τρία χάλκινα) και ένα (ασημένιο) σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πολλά ακόμα σε World Cup και άλλες διοργανώσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θοδωρή Βλάχου:

«Ο καινούριος τρόπος που, πλέον, διεξάγεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με γκρουπ δυναμικότητας, μας φέρνει σε έναν από τους δύο δυνατούς ομίλους όπου θα αγωνιστούμε για την πρωτιά του ομίλου με κορυφαίες εθνικές ομάδες όπως η Ιταλία και Ουγγαρία και μία μικρότερης δυναμικότητας, τη Γεωργία.

Είναι δύσκολο από τώρα να γνωρίζουμε ή να προβλέψουμε έναν πιθανό αντίπαλο για την είσοδό μας στην τετράδα. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα  να παίξουμε ένα σημαντικό παιχνίδι με ένα μεγάλο αντίπαλο για να βρεθούμε στην τετράδα και στην διεκδίκηση ενός μεταλλίου, που είναι και ο στόχος μας».

Πηγή: koe.org.gr