Θηβαίου: “Αδικαιολόγητη η αλλαγή ονομασίας του αθλήματος από τη Fina”

by Aquafeed 24

Συγχρονισμένη κολύμβηση. Το όνομα αυτό ανήκει στο παρελθόν. Καλλιτεχνική κολύμβηση, αυτή είναι η λέξη που εκφράζει πλέον το παρόν και το μέλλον στο συγκεκριμένο χώρο.

Η ΚΟΕ εναρμονίζεται στις αποφάσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και έτσι όλοι όσοι εξέφραζαν μέχρι σήμερα το άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης, τώρα θα το υπηρετούν ως καλλιτεχνική κολύμβηση. 


Για το σημαντικό αυτό θέμα εκφράστηκε στην σελίδα μας, η κυρία Μαρία Θηβαίου, υπεύθυνη του αθλήματος στην χώρα μας. “Όσο κι αν σας φανεί περίεργο”, υποστηρίζει η Μαρία Θηβαίου,” απορρέουν πολλά προβλήματα με την αλλαγή του ονόματος, την οποία θεωρώ αδικαιολόγητη. Υπάρχουν δικαιώματα που έχουν καταχωρηθεί, προπονητές και Ολυμπιονίκες οι οποίοι έχουν διακριθεί σε αυτό το άθλημα, μια απύθμενη σειρά δεδομένων στο διαδίκτυο και φυσικά πολλά θέματα τα οποία κανείς δεν μπορεί να σκεφθεί εύκολα. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να εναρμονιστούμε με αυτή την απόφαση και θα το κάνουμε. Είναι βέβαιο ότι όλοι όσοι υπηρετούν το χώρο θα υποχρεωθούν σε πολλές αλλαγές, μια μεγάλη ταλαιπωρία και διαρκές τρέξιμο για να ανταποκριθούν σε αυτά τα οποία επιβάλλει η αλλαγή της ονομασίας.

Η κυρία Θηβαίου εκφράζεται επίσης για τις υποχρεώσεις που υπάρχουν την περίοδο 2017-2018 για τις αθλήτριες που υπηρετούν το άθλημα της καλλιτεχνικής, πλέον, κολύμβησης. “Φέτος έχουμε σημαντικές διοργανώσεις, με κυρίαρχο γεγονός το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στη Βουδαπέστη. Επίσης σημαντική εκδήλωση για μας είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών που θα γίνει στην Γλασκώβη καθώς επίσης και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων. Είναι μια χρονιά όπου θ’αλλάξουν και κάποιοι κανονισμοί. Για παράδειγμα οι φιγούρες αποτελούν παρελθόν και εισάγεται το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Πάντα ήμουν υπέρ αυτής της αλλαγής. Έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα, κορίτσια με λαμπρό μέλλον, και είμαι πολύ αισιόδοξη για την πορεία του αθλήματος στην Ελλάδα”.

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA