Η Ευαγγελία Πλατανιώτη δεν μπόρεσε τελικά να επαναλάβει, στον Τελικό του Τεχνικού Σόλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ρώμης, τον άθλο της ανόδου στο βάθρο που είχε καταφέρει με χάλκινο μετάλλιο στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και με το ασημένιο πέρυσι στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό (επίσης στη Βουδαπέστη). Ο τελικός δεν είχε την εξέλιξη που περίμενε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, αλλά κατέκτησε την επίσης ιδιαιτέρως τιμητική 4η θέση στην Ευρώπη (20 κοπέλες έλαβαν μέρος στον απευθείας τελικό του Τεχνικού Σόλο).

Η Πλατανιώτη εκτέλεσε εξαιρετικά το πρόγραμμά της με την επωνυμία «Σειρήνα», υπό την μουσική του κομματιού «Her and the sea» και βαθμολογήθηκε με 88,9965 β., βαθμολογία που δεν ήταν τελικά αρκετή για να της χαρίσει ένα μετάλλιο, αφού αυτή τη φορά την ξεπέρασαν η Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι και η Βασιλική Αλεξανδρή (που εκπροσωπεί την Αυστρία), τις οποίες είχε αφήσει πίσω στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το μεγάλο φαβορί, η Ουκρανή Μάρτα Φιεντίνα με 92.6394 β., που διατήρησε τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Τσερούτι (Ιταλία) με 90,8839 β. και το χάλκινο η Αλεξανδρή (Αυστρία) με 90.0156 β.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Αύριο Σάββατο (13/8) αγωνίζονται το πρωί στις 10:30 η Εθνική μας ομάδα στον προκριματικό του Ελεύθερου Ομαδικού και το απόγευμα στις 16:00 οι Ευαγγελία Πλατανιώτη / Σοφία Μαλκογεώργου στον τελικό του Ελεύθερου Ντουέτου.

Πηγή: Koe.org.gr

Facebook Comments