Πολύ καλή εμφάνιση από τους εκπροσώπους της Ελλάδας και στους προκριματικούς της τέταρτης ημέρας (Σάββατο 25/6) του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης Νέων / Νεανίδων στο Πόζναν της Πολωνίας, πετυχαίνοντας τέσσερις προκρίσεις στους απογευματινούς τελικούς.

Ο Γιώργος Καλτσουκαλάς με τον καλύτερο χρόνο των προκριματικών, 15.02 και ο Νίκος Δαβίτης με τον δεύτερο, 15.49, προκρίθηκαν αμφότεροι στον τελικό των 50 μ. άπνοια Νέων και διεκδικούν με αξιώσεις τα μετάλλια.

Τελικό πέρασε και η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. επιφάνεια Νέων, με τους Απόστολο Λαμπαδάρη, Νίκο Δαβίτη, Ηλία Καλφίδη και Γιώργο Καλτσουκαλά και με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο 2.36.79 και πάει επίσης ολοταχώς για μετάλλιο.

Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. επιφάνεια Νεανίδων με τις Χριστίνα Βρέτζου, Ζωή Κουτουρούσιου, Γεωργία Περάκη και Κατερίνα Μανιάτη, προκρίθηκε στον τελικό με την τέταρτη καλύτερη επίδοση των προκριματικών 2.56.45.

Η Χριστίνα Βρέτζου πήρε τη 12η θέση στον προκριματικό των 50 μ. άπνοια Νεανίδων με 18.20 και δεν κατάφερε να μπει στον τελικό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Πηγή: koe.org.gr