Παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας Νέων ανδρών αποτελεί ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, με την Κολυμβητική Ομοσπονδία να αναζητεί τον διάδοχο του.

Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, η ΚΟΕ είδε στο πρόσωπο του Τεό Λοράντου τον ιδανικό αντικαταστάτη για την Εθνική Νέων ανδρών, ενώ επικρατέστερος για να είναι στο πλευρό του είναι ο Νίκος Καραμάνης, ο οποίος ήταν βοηθός και του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου.

Όλες οι αλλαγές προπονητών πρέπει να επικυρωθούν από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, στο οποίο ενδεχομένως να υπάρξουν και αντιρρήσεις, επομένως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ολοκλήρωση των συμφωνιών, όμως τα συγκεκριμένα ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι και είναι τα φαβορί.

Όσον αφορά τους ήδη υπάρχοντες ομοσπονδιακούς προπονητές, ο Δημήτρης Κραβαρίτης επιστρέφει στην Εθνική Εφήβων για να συνεχίσει το σπουδαίο έργο του με τους νεαρούς πολίστες.

Αν και εφόσον επικυρωθεί η συμφωνία της ΚΟΕ με τον Τεό Λοράντο, τότε η Ομοσπονδία φέρνει στις τάξεις της έναν προπονητή με εξαιρετικές γνώσεις για το άθλημα, ο οποίος για πρώτη φορά θα καθίσει στον «γαλανόλευκο» πάγκο.

Οι προετοιμασίες των εν λόγω ομάδων είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν σύντομα, οπότε η ΚΟΕ δεν θα καθυστερήσει την ανακοίνωση των προπονητών.