Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ερυθρού Αστέρα αποτελεί ο Ντέγιαν Σάβιτς, εδώ και μερικές ημέρας. Ο σπουδαίος Σέρβος προπονητής και ένας εκ των κορυφαίων στον πλανήτη, αν όχι ο κορυφαίος δε θα συνεχίσει στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» ολοκληρώνοντας την τρίτη του θητεία στο σύλλογο η οποία είχε εκκινήσει τον Φεβρουάριο του 2022 όταν αντικατέστησε τον Μίρκο Βίτσεβιτς.

Είναι γεγονός πως ο ιστορικός σύλλογος του Βελιγραδίου δεν διάγει τις καλύτερες ημέρες του, με τις ανακατατάξεις τα τελευταία χρόνια να είναι αρκετές όσον αφορά την τεχνική ηγεσία, τερματίζοντας μάλιστα πέρσι στην 5η θέση του εγχώριου πρωταθλήματος, ενώ αυτή τη στιγμή είναι στην τέταρτη θέση πίσω από την Νόβι Μπέογκραντ, την Παρτιζάν και την Ραντνίτσκι την οποία μάλιστα προπονεί ο διάδοχος του στην Εθνική Σερβίας Ούρος Στεβάνοβιτς.

Η ανακοίνωση του Ερυθρού Αστέρα:

«Η ομάδα του Ερυθρού Αστέρα ενημερώνει το αθλητικό κοινό ότι ο σύλλογος και ο επικεφαλής προπονητής Dejan Savić έληξαν τη συνεργασία τους με κοινή συναινέσει. Στο δεύτερο μέρος της σεζόν, η ομάδα θα καθοδηγείται από τον Αλεξάνταρ Φιλίποβιτς, ο οποίος ήταν βοηθός προπονητή μέχρι τώρα και ήταν ο πρώτος προπονητής όταν ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε το τελευταίο Κύπελλο Σερβίας (τη σεζόν 2020/21)»