Η Τελετή Απονομής Βραβείων Ολυμπιακής Προετοιμασίας με ομιλητή τον Σπύρο Γιαννιώτη!

by Aquafeed 24

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 17 Απριλίου 2018, η Τελετή Απονομής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, με τη συμμετοχή, για δεύτερη συνεχή χρονιά, δύο ακόμη ιδρυμάτων, της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Με όραμα να στηρίξουν τον ολυμπισμό αλλά και τις ελπίδες των νέων αθλητών, οι τρεις φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο να ενισχύσουν αθλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο που συνεχίζουν την επίπονη προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020, μοιράζοντας συνολικά 41 υποτροφίες σε αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους το 2017. Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς, ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Ρίο, Σπύρος Γιαννιώτης αφηγήθηκε την προσωπική του ιστορία στον αθλητισμό, μοιράστηκε την δική του δύσκολη διαδρομή, αλλά και τις σκέψεις του για το σημαίνει να είσαι νικητής, τι χρειάζεται για να κρατήσεις την πίστη στον εαυτό σου αλλά και να πράξεις το σωστό ακόμη και την πιο δύσκολη στιγμή – και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε., Σπύρος Καπράλος, ο οποίος εξήρε την αφοσίωση των αθλητών και τη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην στήριξη της ολυμπιακής προετοιμασίας. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, Χάρης Γ. Δαυίδ, αναφέρθηκε στην διαχρονική δέσμευση του Ιδρύματος για την προαγωγή του αθλητισμού, μέσα από ένα πρόγραμμα υποτροφιών που μετρά σχεδόν δύο δεκαετίες ζωής, αλλά και στην νέα συνεργασία των τριών ιδρυμάτων που στηρίζει έμπρακτα την αριστεία.

Πολλά από τα αστέρια το ελληνικού αθλητισμού –πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες- έδωσαν το «παρών», τίμησαν το θεσμό και συγκίνησαν το κοινό συμμετέχοντας στην βράβευση των υποτρόφων – μεταξύ αυτών οι:  Λευτέρης Πετρούνιας, Παύλος Καγιαλής, Σοφία Μπεκατώρου, Δημοσθένης Ταμπάκος και Βασιλική Μιλλούση. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε., Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας, Χάρης Δαυίδ, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Κυριάκος Α. Κενεβέζος, ο Γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, Δημήτρης Αφεντούλης, o Σύμβουλος Διοίκησης του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, Κώστας Καλλίτσης, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες από τον αθλητικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κόσμο και εκπρόσωποι ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Στηρίζοντας το Ολυμπιακό Όνειρο – Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας

Από το 1999 και για 19 χρόνια, το Πρόγραμμα Αθλητικών Υποτροφιών του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη στηρίζει εκείνους που προπονούνται σκληρά, συχνά σε μη ευνοϊκές συνθήκες, για να μπορούν να συναγωνιστούν επάξια τους καλύτερους του κόσμου στους επερχόμενους κάθε φορά Ολυμπιακούς Αγώνες. Έως σήμερα, περισσότερες από 450 ετήσιες υποτροφίες έχουν εστιάσει σε αυτήν την πολλά υποσχόμενη νέα γενιά πρωταθλητών, προσφέροντας σε αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο τη δυνατότητα να επιδοθούν απρόσκοπτα στην προσπάθειά τους για διάκριση.

Φέτος, για δεύτερη χρονιά, η Ελληνική Πρωτοβουλία – The Hellenic Initiative και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, με την κοινή επιθυμία να στηρίξουν τόσο την αριστεία, το πνεύμα του ολυμπισμού και το ευ αγωνίζεσθαι, όσο και τις ελπίδες των αθλητών μας στην επίπονη προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς του Τόκυο το 2020.

 

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA