Την 7η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα θα διεκδικήσει η Εθνική Γυναικών μετά την ήττα της με 10-9 από την Ουγγαρία, θέλοντας να καταλάβει την καλύτερη δυνατή θέση στην διοργάνωση. Ο συνεργάτης της ομοσπονδιακής τεχνικού, Τάσος Πυρπυρής μίλησε στο #AQF24 για το παιχνίδι κόντρα στη Δευτεραθλήτρια κόσμου της προηγούμενης διοργάνωσης, τις λεπτομέρειες που έκριναν το αποτέλεσμα αλλά και τη συνολική εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

«Ποτέ δεν είναι εύκολο σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα να παίζεις για τις θέσεις 5-8 και όταν έχεις αποκλειστεί από την τετράδα, με τον τρόπο που ήρθε ο δικός μας αποκλεισμός το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Παρόλα αυτά τα κορίτσια βρήκαν και το ψυχικό σθένος και τη δύναμη να μπουν να παίξουν ένα παιχνίδι με μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι η Ουγγαρία είναι η ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια της προηγούμενη διοργάνωσης στη Βουδαπέστη. Η απόδοση ήταν καλύτερη και από το παιχνίδι με την Αυστραλία. Ήμασταν πιο ψύχραιμοι στη επίθεση, είχαμε μεγαλύτερη οικονομία, γυρίζαμε πιο σωστά τη μπάλα, ήμασταν το ίδιο καλοί στην άμυνα. Πάλι κρίθηκε ένα παιχνίδι στο γκολ, πάλι στο κρίσιμο σημείο ίσως βιαστήκαμε λίγο παραπάνω να κάνουμε μια επίθεση. Στις τρεις τελευταίες επιθέσεις βιαστήκαμε να εκτελέσουμε αλλά όταν είναι σε αυτό το χρονικό σημείο το παιχνίδι αυτό γίνεται. Είναι αυτό που πρέπει να διορθώσουμε, η υπομονή μας και η ψυχραιμία μας στο κρίσιμο σημείο αν το παιχνίδι είναι στο γκολ ή ισοπαλία. Αποδείχτηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ότι εκεί ήταν το σημείο κλειδί που δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και τα δύο παιχνίδια.

Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι, θα παίξουμε με τον Καναδά για το 7-8, πρέπει το κερδίσουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, να κλείσουμε τη διοργάνωση με μια νίκη, με μια ακόμα καλή εμφάνιση γιατί για να τα πούμε όπως είναι τα πράγματα δεν έχουμε κάνει κακή εμφάνιση σε αυτό το Παγκόσμιο, Κάναμε μια τρομερά καλή εμφάνιση στο παιχνίδι με την Ιταλία, ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι σε κάποια κομμάτια του με την Αυστραλία, ένα ντέρμπι ο προημιτελικός και σήμερα ήταν επίσης ένα πολύ καλό παιχνίδι. Να κλείσουμε σωστά με καλό παιχνίδι, να πάρουμε μαι νίκη και να τερματίσουμε στην υψηλότερη δυνατή θέση».