Τάσος Πυρπυρής στο #AQF24: «Στον ημιτελικό θα παίξει ρόλο και η ψυχή – Έχουμε αναλύσει την Ιταλία»

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Και επίσημα στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βρίσκεται η Εθνική Γυναικών μετά την νίκη 14-4 επί του Ισραήλ την Δευτέρα 05/09. Πλέον τα βλέμματα όλων έχουν στραφεί στο μεγάλο παιχνίδι με την Ιταλία που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 07/09 στις 21:30.

Με ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια λοιπόν να είναι «προ των πυλών» για τη γαλανόλευκη, το Aquafeed24 και η Εβίνα Καραμανλή συνομίλησε με τον Τάσο Πυρπυρή, ο οποίος μας εξήγησε τόσο τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση με την ομάδα του Δημήτρη Μαυρωτά αλλά και για το επερχόμενο απέναντι στη «Σετεμπέλο». Φυσικά δεν παρέλειψε να μας ενημερώσει και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αρχηγός της Εθνικής, Μαργαρίτα Πλευρίτου, με τα νέα να είναι καλά για τον τραυματισμό της.

Ο Τάσος Πυρπυρής στο #AQF24:

Όλα όσα δοκιμάστηκαν και λειτούργησαν στον προημιτελικό απέναντι στο Ισραήλ:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν δοκιμάσαμε πάρα πολλά πράγματα στο σημερινό παιχνίδι, ενόψει του παιχνιδιού με την Ιταλία. Έχουμε κάποια πράγματα τα οποία θα τα κάνουμε και θα τα δοκιμάσουμε στο παιχνίδι εκείνο. Αυτό που σίγουρα κάναμε ήταν να μπούμε με την ίδια σοβαρότητα και την ίδια συγκέντρωση που μπήκαμε στο παιχνίδι με την Κροατία γιατί είναι ένα προημιτελικός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είχαμε πει ότι το Ισραήλ είναι μία ομάδα πολύ βελτιωμένη, μπορεί να μην διαθέτει την ίδια ποιότητα με εμάς ωστόσο είναι μία ομάδα που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρά.

Όλα όσα ζητήσαμε, τα κορίτσια τα κάνανε, δοκιμάσαμε και ένα δύο πράγματα που είχαμε δουλέψει κυρίως σε ότι αφορά την άμυνα που θα αντιμετωπίσουμε με την Ιταλία, κάποιες κινήσεις δικές μας στην επίθεση. Νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό το κάναμε ειδικά στην κυκλοφορία της μπάλας, είχαμε πολύ καλή. Εντάξει μπορεί κάποια σουτ να μην βγήκαν είναι όμως λογικό, ήταν ένας προημιτελικός, ό,τι και να είναι υπάρχει το άγχος της πρόκρισης αλλά όλα πήγαν καλά».

Τα κλειδιά που φέρουν την πρόκριση στον τελικό…

«Όπως σας είπα και την προηγούμενη φορά, από τον προημιτελικό και μετά είναι ένα διαφορετικό τουρνουά. Πάντα ο ημιτελικός, τελικός και μικρός τελικός είναι σαν ξεχωριστό τουρνουά. Οπότε εφόσον φτάσουμε σε αυτό το σημείο αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ψυχή και η διάθεση για την νίκη. Οι τακτικές πάνε ίσως λίγο πιο πίσω σε αυτά τα παιχνίδια. Σίγουρα έχουμε ετοιμάσει κάποια πράγματα, σίγουρα έχουμε αναλύσει την Ιταλία, στην αντιμετώπιση της άμυνας τους, αλλά αυτό που συνήθως κάνει τη διαφορά σε αυτά τα παιχνίδι είναι η ψυχική διάθεση».

Η πρόοδος στον τραυματισμό της Μαργαρίτας Πλευρίτου:

«Σύμφωνα με την πληροφόρηση του γιατρού και του φυσιοθεραπευτή μας θα είναι έτοιμη. Σήμερα επιλέξαμε για προληπτικούς λόγους να μην ρισκάρουμε. Κάνει θεραπείες, είναι καλύτερα και σύμφωνα με τα όσα ξέρουμε θα είναι έτοιμη».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA