Μετά την τελευταία τακτική συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και των εκπροσώπων της, τέθηκε στο «τραπέζι» το ενδεχόμενο δημιουργίας του αντίστοιχου Challenger Cup Γυναικών! Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του #Aquafeed24, η ιδέα της LEN βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο, ωστόσο είναι μεταξύ των επιδιώξεων για την επόμενη σεζόν (2023-2024), χωρίς όμως να έχει αποσαφηνιστεί η μορφή του 3ου αυτού, ευρωπαϊκού event γυναικών.

Όπως το Challenger Cup ανδρών, έτσι και το Challenger Cup γυναικών θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερες ομάδες να συμμετέχουν και να διεκδικήσουν ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο – ομάδες οι οποίες από την κατάταξη των πρωταθλημάτων και κυπέλλων των εγχώριων διοργανώσεών τους, δεν θα είχαν την δυνατότητα μέχρι σήμερα να αγωνίζονται σε Champions League ή Euro Cup.

Η σημαντική διαφορά που ενδέχεται να παρουσιαστεί στο Challenger Cup γυναικών, αφορά την δομή του event, καθώς υπάρχει πιθανότητα να ακολουθηθεί η μορφή τουρνουά και όχι τόσο η μορφή διοργάνωσης – όπως συναντάται στο Champions League ή στο Euro Cup. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να συμπεράνουμε με σιγουριά ποια «πεπατημένη» θα ακολουθηθεί με την εισαγωγή του Challenger Cup γυναικών, όπως και το πόσες τελικά θα είναι οι επιπλέον ομάδες που θα δικαιούνται να συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (μία, δύο ή περισσότερες). Υπενθυμίζουμε, ότι μέχρι στιγμής τέσσερις ομάδες ξεκίνησαν στις αρχές της σεζόν να αγωνίζονται στα προκριματικά και τους Ομίλους του Champions League γυναικών, με τον Εθνικό Πειραιά και το ΝΟ Βουλιαγμένης να συνεχίζουν στο Euro Cup (Ολυμπιακός και ΑΝΟ Γλυφάδας στο CL).