Απογοήτευση έχει προκαλέσει στην Άλκηστη Αβραμίδου, το γεγονός ότι δεν καλέστηκε για να βραβευθεί στα AquAwards που διοργανώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, όπως της είχαν υποσχεθεί.

Η Άλκηστη Αβραμίδου αποτελεί μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες όλων των εποχών, η οποία έχει γράψει με χρυσά γράμματα τη δική της ιστορία τόσο με την Εθνική ομάδα επί 15 συναπτά έτη, με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011, όσο φυσικά και με τον Ολυμπιακό, εκεί όπου μέτρησε σωρεία τροπαίων με τους «ερυθρόλευκους».

Μέσω επιστολής της στο #AQF24, η σπουδαία Άλκηστη Αβραμίδου εκφράζεται δημόσια για το συγκεκριμένο θέμα, θέτοντας τα προσωπικά της ερωτήματα για την υπόθεση και δείχνοντας χαρακτηριστικά την απογοήτευση της προς την Ομοσπονδία.

Η επιστολή της Άλκηστης Αβραμίδου στο #Aquafeed24

«Θα ήθελα να εκφράσω την έκπληξη μου, για την πρόσφατη βράβευση της ΚΟΕ όπου δεν καλέστηκα όπως μου είχαν πει. Δε θα αναφερόμουν σε αυτό το γεγονός, αν δε το επισήμαινε πριν περίπου δύο χρόνια, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, που έτυχε να μας συναντήσει (δυο αθλήτριες που θα αποχωρούσαμε από το άθλημα), όταν γιορτάζαμε με την ομάδα μας την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εκεί ο πρόεδρος μας έδωσε συγχαρητήρια και
μας ρώτησε αν θα παραμέναμε στο πόλο. Απαντήσαμε και οι δύο ότι έκλεινε για εμάς αυτός ο κύκλος. Εκείνος είπε ότι θα ήθελε να μας βραβεύσει για την πολύχρονη προσφορά μας στην Εθνική Ομάδα με την πρώτη ευκαιρία. Την περασμένη εβδομάδα, λοιπόν, δεν καλέστηκα στη βράβευση που πραγματοποιήθηκε! Η απορία μου μεγάλη, τι ακριβώς έγινε;

Προφανώς και εκτός από εμένα υπάρχουν και άλλοι αθλητές-αθλήτριες που ΠΡΕΠΕΙ να βραβευτούν για την προσφορά τους, αλλά αν νιώθουν έτσι όπως εγώ μπορούν να μιλήσουν οι ίδιοι.

Δεν είναι η βράβευση αυτό κάθε αυτό αλλά το ηθικό κομμάτι της βράβευσης. Καλώς ή κακώς η ιστορία του κάθε αθλητή έχει γραφτεί και καμία βράβευση ή μη δε μπορεί να την πάρει πίσω.

Την επιλεκτικότητα που κάποτε δεν θεωρούσαν δίκαια και κρίνανε, τώρα την κάνουν και οι ίδιοι. Ίσως δεν «κολυμπάμε όλοι μαζί τελικά»!

Μόνο στην Ελλάδα δεν δείχνουμε τον ανάλογο σεβασμό στους αθλητές (που υπηρέτησαν για πάνω από 15 χρόνια την Εθνική Ομάδα) είτε που υπηρετούν τώρα είτε υπηρέτησαν την Εθνική Ομάδα.

Και τέλος ναι η σιωπή είναι χρυσός, η σιωπή δείχνει ανωτερότητα αλλά κάποιοι την εκλαμβάνουν σαν αδυναμία οπότε θεωρώ ήρθε η ώρα να μιλήσω».