Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (13/2) στο ΟΑΚΑ σύσκεψη παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, με επίκεντρο τη ψηφιακή αναβάθμιση του αθλητισμού.

Σύσκεψη με τους Προέδρους και μέλη των ΔΣ των Ομοσπονδιών μπάσκετ, βόλεϊ, υγρού στίβου και χάντμπολ πραγματοποίησαν τη Δευτέρα (13/2) στο ΟΑΚΑ ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης ήταν η αναζήτηση τρόπων κι εργαλείων για την περαιτέρω ψηφιακή αναβάθμιση του ελληνικού αθλητισμού.

“Συνεχίζουμε την ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ!

Σύσκεψη στο OAKA Athens Olympic Complex μαζί με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Kyriakos Pierrakakis, τους προέδρους και μέλη των ΔΣ των Ομοσπονδιών Hellenic BasketBall Federation, Hellenic Volleyball Federation, KOE News και Hellenic Handball Federation – ΟΧΕ.

Αναζητούμε τους τρόπους και τα εργαλεία για την περαιτέρω ψηφιακή αναβάθμιση του αθλητισμού μας και τις ανάγκες της αθλητικής οικογένειας σε τεχνολογικό επίπεδο που μπορούν να καλύψουν τα δύο υπουργεία.

Σύντομα, έπειτα από τα τόσο χρήσιμα Μητρώα (αθλητικών σωματείων, διαθέσιμων εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, προπονητών, αθλητικών φορέων που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες), θα ανακοινώσουμε ακόμα μία πρωτοποριακή κίνηση με την “Κάρτα αθλούμενου”, που θα αφορά οποιονδήποτε ασχολείται με αθλητική δραστηριότητα.

Οι Ομοσπονδίες, παράλληλα, ετοιμάζουν τις προτάσεις τους για καθολική καθιέρωση ηλεκτρονικού Φύλλου Αγώνα με επιδότηση κάθε σωματείου ώστε να προμηθευτεί τον ανάλογο εξοπλισμό και για τεχνικές προδιαγραφές τοποθέτησης καμερών σε κάθε αγωνιστικό χώρο, προς προβολή των αγώνων.

Ο αθλητισμός μας αλλάζει!”, αναφέρει η ανάρτηση.


Φυσικά, για παράδειγμα στο πόλο, είναι πασίγνωστο ότι η μη ύπαρξη live score είναι μεγάλο μείον, για ένα άθλημα που θέλει να αναπτυχθεί, όμως σε πρώτη φάση ας κοιτάξουν τα σωματεία να φροντίζουν για την ύπαρξη κατάλληλων συνθηκών (Όπως ορίζει η προκήρυξη) για τα ελάχιστα ΜΜΕ που πηγαίνουν στην πισίνα για να καλύψουν τις αναμετρήσεις τους, καθώς πουθενά δεν υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση στο διαδίκτυο και πολλές φορές ούτε παροχή ρεύματος, μια καρέκλα ή ένα μικρό τραπέζι για να δουλέψουμε. Έστω με αυτά και μέσα στο κρύο πολλές φορές, θα βοηθούσαν τη δουλειά μας.