Το απόγευμα της Παρασκευής 15/04 διεξήχθη η Συνέντευξη Τύπου του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών και Γυναικών. Όλη αυτή η όμορφη εκδήλωση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Imperial Grecotel Larisa, εκεί όπου όλοι οι συντελεστές της διοργάνωσης μίλησαν για τη διεξαγωγή του πρώτου Final 4 σε άνδρες και γυναίκες που γίνεται ταυτόχρονα στην περιφέρεια. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο Εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων Βαγγέλης Μόρας, και Πρόεδρος Περιφερειάρχης Επιτροπής ΚΟΕ Θεσσαλίας και του Ναυτικού Ομίλου Λάρισας, Γεώργιος Κατσαντώνης, μίλησαν ξεχωριστά ο καθένας για τη φιλοξενία της διοργάνωσης στη Λάρισα.

Στην τοποθέτηση του ο Κυριάκος Γιαννόπουλος ανέφερε με έμφαση πως η υδατοσφαίριση είναι το εθνικό μας άθλημα, κάτι το οποίο είναι η πλήρης αλήθεια και αποδεικνύεται τόσο από τις επιτυχίες των Εθνικών ομάδων και των συλλόγων μας στην Ευρώπη, όσο και από το επίπεδο των ομιλητών στη Συνέντευξη Τύπου αλλά και των ίδιων φυσικά των πρωταγωνιστών, δηλαδή τους αρχηγούς και τους προπονητές των ομάδων. Αυτό αναφέρεται διότι στις τοποθετήσεις των ανθρώπων του πόλο δόθηκαν συγχαρητήρια στις γυναικείες ομάδων του Εθνικού και του Ολυμπιακού για τις κατακτήσεις των Ευρωπαϊκών τροπαίων. Επίσης όπως είπαν ο Κώστας Κοκκινάκης και Νίκος Στελλάτος, στόχος όλων μέσω της διεξαγωγής της διοργάνωσης στην επαρχία είναι το να έρθουν περισσότερα παιδιά στις πισίνες και στον αθλητισμό. Παράλληλα, τονίστηκε από όλους η συμμετοχή Χρυσών, Ασημένιων και Χάλκινων Ολυμπιονικών στον ίδιο χώρο.

Το #Aquafeed24 φυσικά και βρίσκεται στη Λάρισα με 2 εκπροσώπους του και οι δικές μας ερωτήσεις στη συνέντευξη τύπου ήταν οι εξής. Αρχικά ρωτήσαμε την ανδρική ομάδα της ΑΕΚ, για το γεγονός της συνεχόμενης παρουσίας της σε F4 παρά το γεγονός ότι το τμήμα υφίσταται λίγα χρόνια, και στη συνέχεια ποιες είναι οι βλέψεις τους για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το τμήμα που εκπροσωπεί ένα τόσο μεγάλο σύλλογο όπως η ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Μάζης απάντησε ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος όπως είχε πει στο παρελθόν, ο πρώην προπονητής του και πλέον γενικός διευθυντής της ΚΟΕ, ο κύριος Γιάννης Γιαννουρής.

Στη δεύτερη ερώτηση μας προς τις γυναικείες ομάδες, του Ολυμπιακού, του Εθνικού και του ΑΝΟΓ, ρωτήσαμε πως κατάφεραν παρά την αλλαγή προπονητή μεσούσης της σεζόν να μπορέσουν να διανύσουν μία τόσο επιτυχημένη πορεία και πως ήταν αυτή η μετάβαση.
Η Αντιγόνη Ρουμπέση είπε πως μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας της ομάδας οφείλεται στον πρώην προπονητής της Μάρκο Μίσιτς και ότι η ομάδα άλλαξε σελίδα και μέσω της δουλειάς έφτασε αυτή την τεράστια επιτυχία.
Από την πλευρά του ο Αλεξάνταρ Τσίριτς απάντησε ότι οι επιτυχίες ήρθαν από το γεγονός ότι διέπεται από τις ίδιες αρχές αλλά και με την ίδια νοοτροπία με τον Χάρη Παυλίδη.
Τέλος η αρχηγός του ΑΝΟΓ Τίνα Κοντογιάννη ότι μετά την αποχώρηση του Ορέστη Σαλάχα για την Εθνική Κίνας, η ομάδα κατάφερε και τερμάτισε μετά από χρόνια δεύτερη στην κανονική περίοδο και σίγουρα σε αυτή την επιτυχία έβαλε το λιθαράκι του ο Θεόδωρος Ανδρεάκος. Εκείνος με τη σειρά του τόνισε πως αυτές τις αλλαγές τις βιώνουν πάνω από όλα οι αθλητές και ότι αυτό που παραμένει αναλλοίωτο είναι η ψυχή των αθλητών που μένουν και προσπαθούν.

Δείτε όλη τη Συνέντευξη Τύπου:

Facebook Comments