Μετά την προγραμματισμένη σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων όλων των ελληνικών ομάδων της Α1 Ανδρών και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με αντικείμενο τον προγραμματισμό και διεξαγωγή της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ο κανονισμός που επιτρέπει την συμμετοχή 2 ξένων παικτών στο ελληνικό πρωτάθλημα παραμένει ως έχει!

Κάπου εδώ να τονίσουμε, ότι ο κανονισμός των «2 ξένων παικτών» εφόσον συνεχίζει να ισχύει για την Α1 Ανδρών, δεν διαφοροποιείται για την Α1 Γυναικών. Συνεπώς, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε δύο ξένες αθλήτριες και στις αναμετρήσεις των γυναικείων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι, κάθε ομάδα μπορεί θεωρητικά να διαθέτει στο ρόστερ της, όσους ξένους παίκτες και παίκτριες επιθυμεί, όμως στο… δια ταύτα, σε μια τυπική αναμέτρηση του ελληνικού πρωταθλήματος, επιτρέπεται να περιλαμβάνονται στην σύνθεση αυτού του αγώνα μόνο δύο ξένοι αθλητές ή αθλήτριες.

Όσον αφορά τις μεταγραφικές περιόδους και τις διαφοροποιήσεις που θα εφαρμοστούν την νέα μεταγραφική περίοδο, συνοπτικά αναφέρουμε τα εξής (οι τρέχουσες αποφάσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο ακόμα, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστούν):

  1. Με την προϋπόθεση ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας εγγεγραμμένος ξένος παίκτης σε μία ομάδα, μπορεί να πραγματοποιηθεί προσθήκη ακόμη ενός ή περισσοτέρων ξένων παικτών από τον Ιανουάριο του 2023 (Β’ Φάση Πρωταθλήματος).
  2. Με την προϋπόθεση ότι ένας οποιοσδήποτε Έλληνας παίκτης δεν έχει μεταγραφεί σε άλλη ομάδα την περίοδο: 16/08 – 30/09 του 2022, τότε μπορεί να ενταχθεί κανονικά σε μια νέα ομάδα και να αγωνιστεί από τον Ιανουάριο του 2023 (Β’ Φάση Πρωταθλήματος).
  3. Πλην των μεταγραφικών λεπτομερειών, οι κανονισμοί και τα συστήματα διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων της Α1 Ανδρών και Α1 Γυναικών παραμένουν και για την αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023 ως έχουν. Δηλαδή, θα έχουμε κλήρωση για την ανάδειξη 2 Ομίλων των οκτώ ομάδων για το πρωτάθλημα Ανδρών και το σύστημα “pool” για την Α1 Γυναικών (αγώνες μεταξύ όλων των αντιπάλων).
  4. Τέλος, δεδομένης της διεξαγωγής του νέου ευρωπαϊκού θεσμού “Challenger Cup“, η ομάδα που ολοκλήρωσε στην 6η θέση του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών την περασμένη σεζόν – εν προκειμένου ο ΠΑΟΚ, θα έχει δικαίωμα απευθείας συμμετοχής στην διασυλλογική αυτή διοργάνωση.

 

Facebook Comments