Συγκλονίζει η αυτοθυσία του Τζίτο – Κάηκε το σπίτι του, έσωσε την οικογένεια του από τις φλόγες! (PICS)

by ORESTIS KANELLOPOULOS

Πολύ κοντά στην τραγωδία βρέθηκε ο Νίκολο Τζίτο και η οικογένεια του, καθώς οι φλόγες τύλιξαν το σπίτι του Ιταλού αμυντικού της Μπρέσια.

Τη νύχτα μεταξύ 14 και 15 Αυγούστου, φωτιά ξέσπασε στην πολυκατοικία που διαμένει ο Νίκολο Τζίτο μαζί με τη σύζυγό του Βικτόρια και τους δύο γιούς του, Λεονάρντο και Γκαμπριέλε. Στον 9ο όροφο, ένα έντονο κύμα καπνού κάλυψε κάθε γωνιά του χώρου, από φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα χαμηλότερου ορόφου και ο Τζίτο με την οικογένεια του χρειάστηκε να περάσουν μέσα από αυτό, μη έχοντας την παραμικρή ορατότητα και ρισκάροντας τη ζωή τους. Εν τούτοις, άπαντες κατάφεραν να αποδράσουν από τη φωτιά και νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο της Μπρέσια, με δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Όλα πήγαν κατ’ευχήν, ωστόσο οι εξετάσεις της οικογένειας συνεχίζονται για κάθε ενδεχόμενο.

«Τα μεσάνυχτα με ξύπνησε η γυναίκα μου Βικτόρια λέγοντάς μου ότι μύρισε κάτι να καίει – λέει ο Gitto στo Waterpolo Development ανακαλύπτοντας τι συνέβη εκείνο το βράδυ – Έτσι σηκωθήκαμε και από το παράθυρο του υπνοδωματίου είδαμε καπνό. Υπήρχε κόσμος στο δρόμο, κάποιος φώναξε «Νίκο, το πιάνο σου καίγεται!»». Ο 36χρονος αθλητής υδατοσφαίρισης και η σύζυγός του καταλαβαίνουν ότι πρέπει να φύγουν από το διαμέρισμα. «Βγάζω τα παιδιά από το κρεβάτι, μαζεύουμε τα κλειδιά και τα πορτοφόλια μας και προστατεύουμε το στόμα μας με μια βρεγμένη πετσέτα: όταν ανοίγω την πόρτα του σπιτιού μας χτυπάει ένας πυκνός μαύρος καπνός. Δεν το έχω δει ποτέ τόσο σκοτεινό».

«Είχα το παιδιά στην αγκαλιά μου και προχωρούσα στα τυφλά, δεν ήξερα πού ήταν η φωτιά. Κατεβαίνω τις σκάλες στο απόλυτο σκοτάδι, φτάνω στον 7ο όροφο όπου ο καπνός καθαρίζει, αλλά γυρίζω και η Βικτώρια δεν ήταν δίπλα μου» (!).

Η απόφαση του Gitto είναι άμεση: «Άφησα τα παιδιά με κάποιον σε αυτόν τον όροφο. Κάνω τα βήματα τρία τη φορά, γυρνάω στο σκοτάδι, αλλά παίρνω μια ρουφηξιά καπνό και με κόβει η ανάσα. Βάζω το πουκάμισο στο πρόσωπό μου και ξαναπάω επάνω. Ήμασταν βυθισμένοι στον καπνό, τηλεφώνησα στη Βικτόρια αλλά δεν την είδα. Τελικά όμως αγγίξαμε τα σκαλιά του σπιτιού. Και καταφέραμε να επιστρέψουμε μαζί».

Πανικοβλημένη, η Βικτόρια τραυματίζεται χτυπώντας το πρόσωπό της σε μια πόρτα. Στο τέλος, ωστόσο, καταφέρνουν να σωθούν. «Μας βοήθησε ένα θαύμα», συνεχίζει ο αμυντικός της Μπρέσια. Το χειρότερο, ωστόσο, γίνεται απελπισμένος από φόβο μήπως χάσει το σπίτι του. Ο Κρίστιαν Πρεσούτι άνοιξε φυσικά το σπίτι του για την οικογένεια, καθώς είναι και κουνιάδος του Τζίτο.

Επιμέλεια: Ορέστης Κανελλόπουλος

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA