Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Παίδων που διοργάνωσε ο Άργης Καλαμάτας στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας με τον ΝΟ Ναυπλίου να κατακτά την πρώτη θέση. Εκτός από τους Παίδες φιλικούς αγώνες έδωσαν και οι Μίνι Παίδες των συλλόγων.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Άργη Καλαμάτας:

3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ

«ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ»

4 ομάδες – 2 ηλικιακές κατηγορίες – 2 ταυτόχρονα τερέν …Πάνω από 100 παιδικές φωνές έδωσαν το μήνυμα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ».

Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο δράση, πάθος, δυνατές «ναυμαχίες», παιδικά χαμόγελα και ζωντάνια πλημμύρισαν το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας στο 3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ που διοργάνωσε για μία ακόμη φορά το τμήμα υδατοσφαίρισης της Π.Α.Ε. ΑΡΓΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα, ενόψει της προετοιμασίας της ομάδας παίδων για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, στα πλαίσια διάδοσης του αθλήματος, αλλά και την ανάδειξη της κοινωνικής πλευράς που προωθεί ο αθλητισμός, το τμήμα υδατοσφαίρισης της Π.Α.Ε. ΑΡΓΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ πραγματοποίησε το 3ο τουρνουά υδατοσφαίρισης παίδων «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ» το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας με τη συμμετοχή των παιδικών ομάδων:

Άργης Καλαμάτας

ΝΟ Ναυπλίου

Πιγκουίνοι Ρόδου

Ποσειδώνας Ληξουρίου

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Σάββατο 21/10

1η αγωνιστική

Άργης Καλαμάτας – Πιγκουίνοι Ρόδου 14-3

ΝΟ Ναυπλίου – Ποσειδώνας Ληξουρίου 15-5

2η αγωνιστική

Άργης Καλαμάτας – Ποσειδώνας Ληξουρίου 14-18

ΝΟ Ναυπλίου – Πιγκουίνοι Ρόδου 16-10

Κυριακή 21/10

3η αγωνιστική

Πιγκουίνοι Ρόδου – Ποσειδώνας Ληξουρίου 8-15

Άργης Καλαμάτας – ΝΟ Ναυπλίου 7-10

Μετά από αποτελέσματα, η τελική κατάταξη είχε ως εξής:

  1. ΝΟ Ναυπλίου
  2. Ποσειδώνας Ληξουρίου
  3. Άργης Καλαμάτας
  4. Πιγκουίνοι Ρόδου

Επίσης, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας το σύνθημα: «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ» φώναξαν και μικρότεροι αθλητές, καθώς παράλληλα διεξάγονταν και φιλικοί αγώνες των ομάδων στην κατηγορία μίνι παίδων.

Μετά το πέρας των αγώνων απονεμήθηκαν μετάλλια σε όλους τους αθλητές και κύπελλα στους αρχηγούς των ομάδων. Την απονομή των επάθλων έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του δήμου Καλαμάτας Γρηγόρης Οικονομόπουλος και ο έφορος του τμήματος υδατοσφαίρισης της Π.Α.Ε. ΑΡΓΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Μπάμπης Κοσικίδης.

Το συγκεκριμένο τουρνουά συνδιοργανώθηκε με την Ένωση Συλλόγων Γονέων του δήμου Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας και τελούσε υπό την επίσημη έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) και την παράλληλη στήριξη του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης (Σ.Ε.Δ.Υ.).

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους των τμημάτων υδατοσφαίρισης και κυρίως τους προπονητές:

Νώντας Παλλικαράς (Πιγκουίνοι Ρόδου), Γρηγόρης Ράπτης (Ποσειδώνας Ληξουρίου), Άννια Σκίμπα (Ν.Ο. Ναυπλίου) που δέχτηκαν με προθυμία τη συμμετοχή τους, αλλά και για την άψογη συνεργασία στη διοργάνωση.

Τα τμήματα υδατοσφαίρισης της Π.Α.Ε. ΑΡΓΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ συνεχίζουν τις καθημερινές προπονήσεις, τη συμμετοχή σε αγώνες, αλλά αναλαμβάνουν και συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις με διάθεση, όρεξη και όραμα για την ανάπτυξη του αθλήματος της υδατοσφαίρισης, προάγουν την εξέλιξη των νέων αθλητών πάντα με γνώμονα το «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» και την «ΕΥΓΕΝΗ άμιλλα», αλλά και αναδεικνύουν κοινωνικές πλευρές που προωθεί ο αθλητισμός. Καλούμε τα παιδιά της Μεσσηνίας να γνωρίσουν από κοντά το πιο επιτυχημένο ομαδικό άθλημα της Ελλάδας, συμμετέχοντας στα οργανωμένα τμήματα υδατοσφαίρισης του Άργη Καλαμάτας.

Το τμήμα υδατοσφαίρισης της Π.Α.Ε. ΑΡΓΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ