Μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα ήταν η Τετάρτη, 18/7, για τις γυναικείες υποδομές υδατοσφαίρισης του Εθνικού Πειραιώς, καθώς με αφορμή την είσοδο του Δημήτρη Κολοβού στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη, έγινε γνωστό ότι ο υπεύθυνος του γυναικείου τμήματος υδατοσφαίρισης αναλαμβάνει την οργάνωση των τμημάτων Νέων γυναικών και Νεανίδων του «Αυτοκράτορα».

Στα ιστορικά γραφεία του Εθνικού Πειραιώς στην Ακτή Δηλαβέρη 1 συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης οι αθλήτριες των δύο τμημάτων, όπως και οι οικογένειες τους, με τον Δημήτρη Κολοβό αρχικά να παρουσιάζει τη νέα προπονήτρια Νέων γυναικών και Νεανίδων του «Αυτοκράτορα», την κ. Πάτερου Αμαλία, η οποία αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τις νεαρές «κυανόλευκες» στα πανελλήνια πρωταθλήματα της σεζόν 2018-2019, υπό την εποπτεία του Κώστα Βαμβακάρη και του βοηθού του, Κατόπη Ηλία.

Να σημειωθεί ότι η Αμαλία Πάτερου αποτέλεσε στο παρελθόν μέλος της Εθνικής ομάδας γυναικών, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε μεγάλες διοργανώσεις, ενώ γνωρίζει πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Εθνικός Πειραιώς, έχοντας φορέσει στο παρελθόν το σκουφάκι της ομάδας.

Στην ομιλία του ο υπεύθυνος του γυναικείου τμήματος που φέτος κατέκτησε την 3η θέση στην Α1, τόνισε ότι όραμα του είναι να απαρτίζεται στο μέλλον η γυναικεία ομάδα από πολίστριες που θα έχουν γαλουχηθεί με τις αξίες του Εθνικού Πειραιώς, όντας εν δυνάμει μέλη της γυναικείας ακαδημίας υδατοσφαίρισης του «Αυτοκράτορα».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Κολοβός ανέλυσε σε αθλήτριες και γονείς το πλάνο του για τη νέα σεζόν, το οποίο περιλαμβάνει τη χρήση γυμναστηρίου για τις ομάδες Νέων γυναικών και Νεανίδων, ενώ το σημαντικότερο όλων είναι ότι στα πρότυπα της γυναικείας ομάδας, έτσι και οι μικρές αθλήτριες θα έχουν ιατρική κάλυψη μέσω της κάρτας υγείας και πλήρη ασφάλιση όσο φορούν το σκουφάκι του «Αυτοκράτορα», μια κίνηση που για πρώτη φορά γίνεται σε επίπεδο υποδομών στην ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση.

Εκτός των παραπάνω, ο υπεύθυνος των προαναφερθέντων τμημάτων έκανε γνωστό ότι στόχος είναι ο Εθνικός Πειραιώς να παρέχει όλα τα εχέγγυα σε νεαρές αθλήτριες και να δημιουργήσει παίκτριες που θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά της γυναικείας ομάδας στο άμεσο μέλλον, κάτι που δεν γινόταν τα προηγούμενα έτη, ενώ επιθυμία όλων είναι να έλθουν νέες κλήσεις στις μικρές εθνικές ομάδες.

Τέλος, σε αποστροφή του λόγου του και σε συζήτηση με τους γονείς, ο Δημήτρης Κολοβός, προέτρεψε τις οικογένειες των παιδιών να τα κρατήσουν στον αθλητισμό και να τα ενθαρρύνουν καθημερινά να ασχολούνται με την υδατοσφαίριση, πάντα με ταπεινότητα και προσήλωση στο στόχο της ομάδας, καθώς μόνον μέσα από την ομαδικότητα μπορεί να έλθει η οποιαδήποτε ατομική πρόοδος και επιτυχία μελλοντικά.

 

 

 

Facebook Comments