Στην Μελβούρνη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας για το 2022!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

 Στις 13-18 Δεκεμβρίου 2022 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας στην Μελβούρνη!

Το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης (25άρας) θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά η Μελβούρνη στο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο υγρού στίβου της πόλης! Στις όχθες της λίμνης Albert Park, η μεγάλη πόλη της Αυστραλίας θα υποδεχτεί περισσότερους από 1.000 αθλητές και αθλήτριες από περίπου 180 χώρες για έξι ημέρες γεμάτες κολυμβητική πανδαισία παγκόσμιας κλάσης.

«Η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι ενθουσιασμένη που το περήφανο κολυμβητικό έθνος της Αυστραλίας θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης της FINA (25άρας) για πρώτη φορά», δήλωσε ο πρόεδρος της FINA Husain Al-Musallam. «Η Αυστραλία έχει μεγάλη κολυμβητική παράδοση και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στη Μελβούρνη. Είμαι βέβαιος ότι αυτή θα είναι άλλη μια εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση της FINA που παρέχει στους καλύτερους κολυμβητές στον κόσμο, το περιβάλλον και τις συνθήκες για να αποδώσουν τα μέγιστα. Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες για τους οικοδεσπότες μας και για το πολύτιμο βήμα τους να φιλοξενήσουν αυτήν την μοναδική και θεαματική διοργάνωση».

Η Μελβούρνη προσφέρθηκε άμεσα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας, αφότου η FINA απαγόρευσε την διοργάνωση του μίτινγκ στο Καζάν, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Μην ξεχνάμε ότι το Garden City της Αυστραλίας έχει φιλοξενήσει πολλές και μεγάλες διοργανώσεις υγρού στίβου στο παρελθόν… όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA το 2007 και πολλά ακόμη World Swimmimg Cup. Μερικές ακόμη διοργανώσεις της FINA στην Αυστραλία αποτελούν φυσικά, τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 1991 και του 1998, τα οποία διεξήχθησαν και τα δύο στο Περθ.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA