Στην Εθνική Κίνας ο Σωτήρης Ζουμπουλιάς!

by Aquafeed 24

Πρόκληση ενόψει για τον «ξενιτεμένο» προπονητή, Σωτήρη Ζουμπουλιά, ο οποίος θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά εκτός Ελλάδας, αυτή τη φορά στον πιο μακρινό προορισμό που έχει φθάσει ποτέ.

Ο Λαμιώτης τεχνικός με περγαμηνές σε Γαλλία και Ισραήλ είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα και να ταξιδέψει στην Κίνα για να αναλάβει προπονητής τερματοφυλάκων στην Εθνική γυναικών της χώρας.

Το Aquafeed24 πρόλαβε τον Σωτήρη Ζουμπουλιά πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για τη μακράς διάρκειας πτήση του έως την Κίνα και συνομίλησε μαζί του για το νέο μονοπάτι που ανοίγει στην επαγγελματική του ζωή.

«Πράγματι είναι ένα μεγάλο βήμα για μένα, μια πρόκληση, ωστόσο θεωρώ ότι έχω τις προϋποθέσεις και τα φόντα να αντεπεξέλθω. Φυσικά πάω οργανωμένος και πιστεύω θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες. Η επιτυχία είναι το ζητούμενο και να πάνε τα πράγματα όσο το δυνατόν καλύτερα εκεί. Προπονητής της ομάδας θα είναι ο Πέταρ Πόρομπιτς, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν στην Εθνική ανδρών της ίδιας χώρας».

Για το γεγονός ότι έχει εργαστεί ξανά στο εξωτερικό και πώς τον έχει προετοιμάσει αυτό:

«Ήμουν δύο χρόνια στη Γαλλία, μετέπειτα στο Ισραήλ, οπότε είμαι ήρεμος. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Η δική μας δουλειά είναι έτσι, τη μια δουλεύεις εδώ, την άλλη κάπου αλλού. Το θέμα είναι να εξελίσσεσαι και πιστεύω θα πάμε πολύ καλά. Στόχος της Εθνικής γυναικών της Κίνας είναι το Τόκιο και να έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η συμφωνία μου είναι για έναν χρόνο».

Για το γεγονός ότι Έλληνες προπονητές επιλέγονται σε σημαντικές δουλειές στο εξωτερικό:

«Η ελληνική υδατοσφαίριση είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και για αυτό έχουμε ζήτηση στο εξωτερικό. Δουλεύουμε σκληρά και δεν κοροϊδεύουμε και αυτό φαίνεται στις Εθνικές μας ομάδες και τους συλλόγους. Όσοι εργαζόμαστε στο εξωτερικό, αλλά και εντός Ελλάδας, δουλεύουμε πολύ σωστά, φέρνουμε επιτυχίες και αυτός είναι ο κύριος λόγος που οι προπονητές από τη χώρα μας έχουν ζήτηση».


Υπενθυμίζεται ότι ο Σωτήρης Ζουμπουλιάς υπήρξε τεχνικός της Νανσί στη Γαλλία για δυο χρόνια, είχε ανακηρυχθεί καλύτερος προπονητής της χρονιάς στο πρώτο του έτος εκεί και στη συνέχεια δούλεψε στη Λάρισα, για να μεταπηδήσει εκ νέου στο εξωτερικό και στο Ισραήλ όπου εργάστηκε στη Χάποελ Πετάχ Τίκβα και παράλληλα στην εθνική ανδρών και νέων ανδρών της χώρας μαζί με τον Μιχάλη Λαζαρίδη.

Τέλος, σημειώνεται ότι στην εθνική Κίνας είχε εργαστεί ακόμη ένας Έλληνας στο πρόσφατο παρελθόν, ο Βαγγέλης Πάτρας.

 

 

 

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA