Στη Ρουμανία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών U20!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Η Ρουμανική Ομοσπονδία Υδατοσφαίρισης ανακοίνωσε ότι ανέλαβε μέσω της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U20 σε άνδρες και γυναίκες. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 10 και 18 Ιουνίου 2023 στη Ρουμανία. Το κολυμβητήριο διεξαγωγής θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.

«Η Ρουμανική Ομοσπονδία Υδατοσφαίρισης έδειξε πρόσφατα έντονο ενδιαφέρον στη FINA για τη ανάληψη των διοργανώσεων της, επομένως μας ενδιαφέρει να ξαναρχίσουμε μια πολύ στενότερη σχέση για τα αθλητικά δρώμενα του 2023 και αυτά που θα ακολουθήσουν. Με αυτήν την επιστολή, η FINA παραχωρεί επίσημα στη Ρουμανία το δικαίωμα να διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο ανδρών κάτω των 20 ετών, από τις 10 έως τις 18 Ιουνίου 2023. Θέλω να σας ευχαριστήσω για όλη τη δουλειά που κάνετε για την οικογένεια του πόλο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ολόκληρη η κοινότητα του πόλο θα είναι σε καλά χέρια και ότι εμείς θα ζήσουμε μια εξαιρετική εμπειρία όταν αγωνιστούμε στη Ρουμανία», αναφέρει η επιστολή επιβεβαίωσης που έστειλε η Διεθνής Ομοσπονδία Κολύμβησης (FINA) και υπογράφεται από τον εκτελεστικό διευθυντή της, Brent J. Nowicki.

Ο Πρόεδρος της Ρουμανικής Ομοσπονδίας Πόλο, Alexandru Matei, δήλωσε ότι με την αποδοχή της διοργάνωσης αυτού του τουρνουά, η Ρουμανία απέδειξε ότι μπορεί να ανέβει στο υψηλότερο επίπεδο.

«Εκφράζω τη χαρά μου που η Ρουμανία θα μπορέσει να φιλοξενήσει μια διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς, στην οποία θα συμμετέχουν οι καλύτερες εθνικές ομάδες από όλο τον κόσμο. Μετά τον εκτεταμένο διάλογο και τις συζητήσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες με τη Διεθνή Ομοσπονδία Κολύμβησης, καταφέραμε να αποδείξουμε ότι έχουμε όλα τα εφόδια για να διοργανώσουμε ένα τουρνουά παγκοσμίου πρωταθλήματος με τα υψηλότερα πρότυπα και τις καλύτερες συνθήκες. Ως πρώην παίκτης του πόλο και αθλητής επιδόσεων, είμαι πολύ περήφανος που με αυτόν τον τρόπο φέρνει ο αθλητισμός και ειδικά το ρουμανικό πόλο. Η φήμη της Ρουμανίας επανέρχεται στο διεθνές προσκήνιο και ότι μπορούμε να δείξουμε σε όλους τους αθλητές που έχουν αγκαλιάσει αυτό το άθλημα, από παιδιά, έως νεαρούς και ακόμη και μεγαλύτερους που ασκούν αυτό το άθλημα, ότι η Ρουμανία είναι σε θέση να τους προσφέρει μια προοπτική για το μέλλον», είπε η πρόεδρος του FR Polo, Alexandru Matei.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA