Ο Στέλιος Πρωτονοτάριος μπλογκάρει στο Aquafeed24.com!

1

Το πρώτο άρθρο του Στέλιου Πρωτονοτάριου στο Aquafeed24.com

Με τον διαδικαστικό αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 9-10 να απομένει για να ολοκληρωθεί η αγωνιστική χρόνια του 2016-17, μπορούμε να χαμογελάμε ανακουφισμένοι.

Μετά την δύσκολη περσινή άνοδο στην Α1 κατηγορία, ο Κώστας Δήμου, είχε το δύσκολο έργο να καταφέρει να δημιουργήσει μια ομάδα από το μηδέν ώστε να μπορέσει να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία.

Η δομή της ομάδας που δημιουργήθηκε, ήταν ένα κράμα από κυρίως νεαρούς αθλητές και 4 άτομα με περισσότερες εμπειρίες και παραστάσεις στην Α1. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να δείχνουμε μια μαχητικότητα στα περισσότερα παιχνίδια της φετινής σεζόν, αλλά να μην καταφέρουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω που όλοι θέλαμε. Μια ή περισσότερες νίκες με αντιπάλους που τελικά κατέληξαν πιο ψηλά από εμάς στην τελική κατάταξη.

Σίγουρα σε κανένα δεν αρέσει να χάνει, αλλά η ήττα μπορεί να σε διδάξει πολλά. Θεωρώ ότι οι φετινοί αγώνες, είναι μια παρακαταθήκη για την επόμενη χρονιά και του χρόνου ο Πανιώνιος θα κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Έχοντας ως προτεραιότητα, τα παιχνίδια με Καλαμάκι, Πάτρα και Χίο, στα υπόλοιπα παιχνίδια μπαίναμε δίχως το άγχος της υποχρεωτικής νίκης. Σε αρκετά ματς ήμαστε κοντά στο θετικό αποτέλεσμα, αλλά ο ενθουσιασμός και η άγνοια κινδύνου του νεαρού της ηλικίας δεν μας έδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο πρώτο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς, στον εντός έδρας αγώνα με τον Ν.Ο.Καλαμακίου, το άγχος του αποτελέσματος ήταν εμφανές από το ξεκίνημα του αγώνα.

Ευτυχώς, καταφέραμε να το διαχειριστούμε και να κερδίσουμε το πρώτο σημαντικό αγώνα της χρονιάς. Επόμενο σημαντικό παιχνίδι, στην έδρα της Πάτρας, όπου κάνοντας ένα από τα πιο συγκεντρωμένα παιχνίδια της χρονιάς, καταφέραμε να ελέγξουμε τον αντίπαλο και φύγουμε με το ροζ φύλλο αγώνα.

Στην προτελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου, στον εντός έδρας αγώνα με την Χίο, έχοντας κάνει καλές εμφανίσεις εκείνη την περίοδο, καταφέραμε και πήραμε την 3η φετινή μας νίκη. Ξεκινήσαμε τον 2ο γύρο, με πλεονέκτημα σε σχέση με τους αντιπάλους μας. Με μια εξίσου καλή εμφάνιση της Πάτρας, επιβληθήκαμε και του Καλαμακίου και πλέον επικεντρωνόμασταν στον εντός έδρας αγώνα με τον Ν.Ο.Π.

Η πίεση μεγάλη για να ολοκληρώσουμε το στόχο της κανονικής περιόδου, να έχουμε 2 νίκες και το απόλυτο πλεονέκτημα στα play out απέναντι και στους 2 αντιπάλους φάνηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Έχοντας καλά διαστήματα κατά την διάρκεια του αγώνα, καταφέραμε να αποκτήσουμε 2 φορές στην λήξη του 1ου και 3ου 8λέπτου διαφορά 3 γκολ.

Ο συνδυασμός της πίεσης που άσκησε η ομάδα της Πάτρας και της απειρίας διαχείρισης αντίστοιχης σημασίας παιχνιδιών έφερε το τελικό αποτέλεσμα της ισοπαλίας. Μ’ αυτό το αποτέλεσμα δώσαμε το δικαίωμα ελπίδας στην ομάδα της Πάτρας στο κυνήγι της παραμονής. Παράλληλα, μπήκαν, έστω και υποσυνείδητα, αμφιβολίες για την μεταξύ μας διαφορά δυναμικότητας.

Παρόλο που φτάσαμε κοντά στην αποφυγή της μεταξύ μας διασταύρωσης στα play out, με τα παιχνίδια της Χίου και του ΠΑΟΚ, τελικά οι δρόμοι μας συναντήθηκαν. Στα 2 παιχνίδια των play out, παρόλο που δεν πιάσαμε υψηλά standard απόδοσης, καταφέραμε να παραμείνουμε στην Α1 Κατηγορία.

Η διαδικασία των play out δίνει σίγουρα στον βαθμολογικά πιο αδύναμο την ευκαιρία να «σώσει» την χρονιά. Στον αντίποδα όμως, είναι «άδικο» σε ομάδες που συγκέντρωσαν πολύ περισσότερους βαθμούς και πετυχαίνοντας νίκες να μπαίνουν σ’ αυτό το μονοπάτι.

Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά του Παναθηναϊκού, που όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση που έχουν περάσει φέτος, δείχνοντας την αξία και το ήθος τους.

Είναι θλιβερό, εν έτη 2017, να μην μπορούν να προστατευτούν οι αθλητές, από περιπτώσεις ομάδων που δεν είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά τα τελευταία χρόνια, με τα πιο πρόσφατα των ομάδων του Νηρέα Λαμίας, του Ν.Ο.Καλαμακίου και του Παναθηναϊκού. Θεωρώ πως η ομοσπονδία οφείλει να κοιτάξει άμεσα το θέμα αυτό, ώστε από την επόμενη κιόλας αγωνιστική χρονιά να εκλείψουν αυτά τα περιστατικά.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ καλή συνέχεια στις ομάδες που συνεχίζουν στα play off, στον Ολυμπιακό στην Ευρώπη και στις Εθνικές μας ομάδες το καλοκαίρι.

Άφησα τελευταίο, το κομμάτι με τις ευχαριστίες. Αρχικά την διοίκηση, η οποία ήταν συνεπέστατη και πάντα δίπλα μας. Τον Ιάκωβο, τον Μάνο και το υπόλοιπο team φυσιοθεραπευτών, που μας βοήθησαν με τους φετινούς τραυματισμούς μας. Τους Πάνθηρες, που μας έδωσαν την επιπλέον ώθηση στα σημαντικά μας παιχνίδια.

ΥΓ: Συγχαρητήρια στον Ν.Ο.Πατρών για επιλογή του να βασιστεί και να επενδύσει στα δικά του παιδιά. Η βελτίωση της ομάδας ήταν εμφανής στο τέλος της χρονιάς. Σίγουρα θα επανέλθει στην Α1, συνεχίζοντας στην ίδια λογική.

Καλό Πάσχα σε όλους!

Στέλιος Πρωτονοτάριος