Στα τέλη του 2020 οι εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες!

by Aquafeed 24

Προς το τέλος του τρέχοντος έτους θα διεξαχθούν οι εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες, μετά από την τροπολογία που κατατέθηκε την Τετάρτη (29/7) από την κυβέρνηση.

Τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα (29/7) από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, μεταθέτει τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες από το φθινόπωρο στον χειμώνα του 2020.

Αν και δεν υπήρχαν ακριβείς ημερομηνίες, η τροπολογία αναφέρει πως “ειδικά για το έτος 2020 οι γενικές συνελεύσεις για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών συγκαλούνται και οι εκλογές για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων τους διεξάγονται υποχρεωτικά εντός του τελευταίου διμήνου του έτους αυτού, κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στην παρ.1 του άρθρου 22 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) και στο καταστατικό της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας. Οι θητείες των διοικητικών συμβουλίων και κάθε άλλου καταστατικού οργάνου των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίες βάσει του οικείου καταστατικού, λήγουν έως την 31η Οκτωβρίου 2020, παρατείνονται έως την 31η Δεκεμβρίου 2020“.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως οι εκλογές σε κάθε ομοσπονδία θα γίνουν είτε τον Νοέμβριο, είτε τον Δεκέμβριο, ενώ οι θητείες των νυν διοικήσεών τους θα παραταθούν έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Από εκεί και πέρα, παρατείνεται για τρεις μήνες (έως τις 16/11/2020 δηλαδή) η θητεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η σύσταση της οποία αναμένεται να αλλάξει ριζικά στη συνέχεια, ενώ θα καταβληθεί ποσό 12 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων που πληγώθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

Αυτό το ποσό θα διανεμηθεί μέσα από το μητρώο αθλητικών σωματείων απευθείας στις ομάδες με διαφανή, αντικειμενικά και δίκαια κριτήρια που θα καθοριστούν με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA