Σπύρος Καρδόνας στο #AQF24: «Έχει ένα μικρό προβάδισμα ο ΝΟΛ λόγω έδρας, θα διεκδικήσουμε το καλύτερο»

Παράλληλα ο τεχνικός της Κέρκυρας στάθηκε στη «δίψα» που έχουν οι ομάδες της επαρχίας αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσουν, υποστηρίζοντας ότι χρειάζονται περισσότερη στήριξη προκειμένου το άθλημα να απλωθεί σ' όλη την επικράτεια όντας το πρώτο στη χώρα!

by Γιώργος Χρήστου

Στη καλή κατάσταση που βρίσκεται ο ΝΑΟ Κέρκυρας στάθηκε ο Σπύρος Καρδόνας σε δηλώσεις του στο #AQF24 ενόψει των αναμετρήσεων κόντρα στο ΝΟ Λάρισας για την ημιτελική φάση της Α2 Ανδρών που θα κρίνουν την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Παράλληλα ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε στη «δίψα» που έχουν οι ομάδες της επαρχίας αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσουν, υποστηρίζοντας ότι χρειάζονται περισσότερη στήριξη προκειμένου το άθλημα να απλωθεί σ’ όλη την επικράτεια όντας το πρώτο στη χώρα!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την πρόκριση στα ημιτελικά της Α2 Ανδρών: «Ήταν δύο δυνατά παιχνίδια παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα μπορεί να ακούστηκε εύκολο για μας. Προφανώς ο Νηρέας Γέρακα είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα αποδίδει καλύτερα στα τελευταία παιχνίδια».

Για τους επερχόμενους αγώνες κόντρα στον ΝΟ Λάρισας που θα κρίνουν την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια: «Ο ΝΟ Λάρισας μια εξίσου πολύ καλή ομάδα που κάθε χρόνο προσπαθεί να ανέβει. Προφανώς τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα σε μια δύσκολη έδρα. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κι αυτή τη φορά. Γνωριζόμαστε πολύ καλά με τη Λάρισα καθώς έχουμε παίξει ήδη δύο φορές την φετινή σεζόν. Βέβαια αυτά τα παιχνίδια είναι διαφορετικά και δε ξέρω αν υπάρχει φαβορί αλλά σίγουρα έχει ένα προβάδισμα ο ΝΟΛ λόγω της έδρας. Από εκεί και πέρα θα διεκδικήσουμε το καλύτερο που μπορούμε που είναι προφανώς να πάμε στον τελικό».

Για το γεγονός ότι οι ομάδες από την επαρχία έχουν τον πρώτο λόγο για την άνοδο: «Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο ότι είναι πολλές ομάδες από την Αθήνα στην Α1 και είναι αρκετές οι ομάδες στη μεγάλη κατηγορία. Είναι λογικό οι περισσότεροι ποιοτικοί παίκτες να πηγαίνουν στην Α1. Οπότε η επαρχία αποκτά μια μεγαλύτερη δυναμική. Βέβαια εμείς διαθέτουμε στο ρόστερ μας πολλά παιδιά από την Αθήνα οπότε είναι λίγο σχετικό. Θεωρώ από τη στιγμή που είναι παραπάνω από 12 ομάδες στην Α1 αυτή είναι η βασικότερη αιτία. Το πιο λογικό είναι να αγωνίζονται 12 ομάδες στη μεγάλη κατηγορία και λίγες παραπάνω στην Α2. Από εκεί και πέρα σίγουρα υπάρχει μια «δίψα» στην επαρχία αλλά από την άλλη δύσκολο να παραμείνουν στην Α1 για πολλούς λόγους πέρα από τον αυτονόητο που είναι το οικονομικό. Σίγουρα ο αριθμός των παικτών καθώς δεν έχεις τις ίδιες επιλογές να καλύψεις τις τρύπες στο ρόστερ σε σχέση με την Αθήνα που είναι πιο εύκολο και οικονομικό. Όπως έχω πει και παλαιότερα θα πρέπει η επαρχία να βοηθηθεί προκειμένου το άθλημα να απλωθεί περισσότερο στην επικράτεια ώστε να έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη στο άθλημα που είναι το πρώτο στη χώρα».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA