Σε μια όμορφη πρωτοβουλία προέβησαν τα μέλη της Εθνικής ομάδας ανδρών και γυναικών, καθώς οι Ασημένιοι Ολυμπιονίκες και οι Ελληνίδες διεθνείς κατέφθασαν τη Δευτέρα στη Βουδαπέστη, ώστε να εγκατασταθούν πριν την έναρξη των προημιτελικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Με την άφιξή τους, οι Έλληνες και Ελληνίδες διεθνείς, τα προπονητικά επιτελεία, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος και ο Α’ Αντιπρόεδρος, Γιώργος Αφρουδάκης, απέδωσαν φόρο τιμής στον σπουδαίο Τίμπορ Μπένεντεκ.

Συγκεκριμένα, η αποστολή της Εθνικής ανδρών και της Εθνικής γυναικών, άφησε από ένα λουλούδι έκαστος και έκαστη στο μνημείο του θρυλικού Μαγυάρου (στην είσοδο του κολυμβητηρίου, Άλφρεντ Χάγιος), που έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια, νικημένος από τον καρκίνο, όμως παραμένει ζωντανός στη μνήμη της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης.

Οι λεπτομέρειες, κάνουν η διαφορά…

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο koe.org.gr: 

Με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΟΕ κ. Κυριάκου Γιαννόπουλου,  οι εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών, που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στην Βουδαπέστη, απότισαν φόρο τιμής στο σημείο μνήμης για τον κορυφαίο Ούγγρο παίκτη και προπονητή της υδατοσφαίρισης Τίμπορ Μπένεντεκ που έφυγε από τη ζωή το 2020.

Λίγο πριν την απογευματινή τους προπόνηση στο Εθνικό Κολυμβητήριο Άλφρεντ Χάγιος, στο νησί της Μαργαρίτας στην Βουδαπέστη, οι δύο αποστολές και οι αρχηγοί τους Γιώργος Αφρουδάκης και Εύη Μωραΐτίδου άφησαν συμβολικά από ένα λουλούδι τιμώντας μια μεγάλη προσωπικότητα του παγκόσμιου αθλητισμού.