Μια μεγάλη επίδοση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (16/4) στο πλαίσιο της Ημερίδας Τεχνικής Κολύμβησης που διεξήχθη στο Κολυμβητήριο Χανίων.

Αυτή αφορά την αθλήτρια Χριστιάνα (Χριστίνα – Ιωάννα) Σκυλουράκη η οποία συνέτριψε ένα ιστορικό πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα των 400μ. Υ/Β.

Πρόκειται για το ρεκόρ που κατείχε εδώ και 15 χρόνια η Στέλλα Κουκουβίτη. Ως γνωστόν, η Κουκουβίτη είναι μια πολύ μεγάλη αθλήτρια που είχε την τιμή ο Ναυτικός Ομιλος να την αναδείξει και να την έχει στη διάθεσή του το τμήμα Τεχνικής Κολύμβησης. Το ρεκόρ στο συγκεκριμένο αγώνισμα είχε σημειωθεί στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος που είχε διεξαχθεί το 2003 στην πόλη Τζετζού της Νότιας Κορέας. Τότε, χάρη στην επίδοσή της, η Κουκουβίτη όχι μόνο είχε συντρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά είχε αναδειχθεί και παγκόσμια πρωταθλήτρια…

Δεκαπέντε, λοιπόν, χρόνια μετά, μία άλλη αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, η Χριστιάνα Σκυλουράκη, καταφέρνει να καταρρίψει αυτό το ρεκόρ, με το νέο χρόνο να είναι 3:15.32, επίδοση που είναι η καλύτερη όχι μόνο στην ηλικιακή της κατηγορία (Κορασίδων) αλλά και στην ακόμα μεγαλύτερη (Νεανίδων).

Σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας, Ηλία Καλαμαρίδη: «Πραγματοποιήσαμε την τελευταία μας ημερίδα πριν από τη συμμετοχή μας στο ΟΠΕΝ πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη. Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων θα λάβει μέρος με 16 αθλητές και αθλήτριες. Ο χρόνος που ξεχωρίζει έρχεται από την Σκυλουράκη που είναι πολύ ξεχωριστός, καθώς «έσπασε» ένα πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε μια δική μας αθλήτρια, η Στέλλα Κουκουβίτη, από το 2003, το οποίο είχε σημειώσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί στο Τζετζού της Νότιας Κορέας και όπου είχε αναδειχθεί νικήτρια. Ο χρόνος της Σκυλουράκη αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία της, αυτή των Κορασίδων, αλλά και τη Νεανίδων ενώ σαφώς είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Ενας χρόνος που δημιουργεί ελπίδες για ένα λαμπρό μέλλον».

Facebook Comments