Νομοθετική ρύθμιση για τα προνόμια! Δεν αγγίζονται οι φετινοί εισακτέοι!

by Aquafeed 24

Η κυβέρνηση θα επιλύσει με νομοθετική ρύθμιση το θέμα που προέκυψε, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματική την εισαγωγή αθλητών που σημείωσαν σημαντικές διακρίσεις σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της επιλογής τους.

Την πρόθεση της πολιτείας γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM.

«Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε το σκεπτικό της απόφασης. Η μία προσφυγή αφορά στα μαθήματα και τη βαρύτητα των μαθημάτων. Η απόφαση αναφέρει πως είναι αντισυνταγματική η διάταξη που δίνει στα παιδιά επιπλέον μόρια. Είναι μια διάταξη που ισχύει επί δεκαετίες και κανείς δεν τόλμησε να θίξει. Δεν υπάρχει άνθρωπος από το χώρο του αθλητισμού που να ήθελε να καταργηθεί ή από το χώρο της πολιτικής. Γι’ αυτό και έχει συναντήσει την κατακραυγή όλων», σχολίασε ο γγΑ.

Όσο για την επίλυση του ζητήματος; «Φέτος δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα παιδιά που θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις, όπως διευκρίνισε το υπουργείο. Εμείς έχουμε πρόθεση να αντιμετωπίσουμε την απόφαση με νομοθετική ρύθμιση. Είναι ένα μεγάλο ζήτημα, που έχει ακουμπήσει πάρα πολλές οικογένειες. Νομοθετικά θα το λύσουμε. Θα πάρουμε τα μέτρα μας».

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA