Serie A1 Ανδρών Ιταλία: Recco και Brescia στο απόλυτο. Μεγάλα «διπλά» για De Akker και Napoli
Οι Pro Recco Waterpolo και AN Brescia Team διατηρούν την κορυφή της βαθμολογίας με το απόλυτο των βαθμών στη 9η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Serie A1 ανδρών.
Στο Polo Natatorio My Sport Sciorba της Γένοβας, η Pro Recco επικράτησε με 11-7 της Banco BPM RN Savona, που βρίσκεται στην τρίτη θέση. Το παιχνίδι είχε δύο όψεις: τα πρώτα δύο οκτάλεπτα ήταν νευρικά και ισορροπημένα, όμως στο τρίτο η ομάδα του Σάντρο Σούκνο «εκτοξεύτηκε» με τετράδα τερμάτων σε λιγότερο από δύο λεπτά από τον άξονα Γκρανάδος Ορτέγκα – Ντι Φούλιο.
Στο Μομπιάνο, η AN Brescia Team επιβλήθηκε με 13-8 της Training Academy Olympic Roma. Η ομάδα του Αλεσάντρο Μπόβο κυριάρχησε απόλυτα, φτάνοντας στο 8-1 στο ημίχρονο. Παρά την αξιέπαινη αντίδραση της ομάδας του Μάριο Φιορίλο στο δεύτερο μέρος, η νίκη των Λομβαρδών δεν απειλήθηκε ποτέ. Κορυφαίοι σκόρερ: Μιράρκι για τη Ρόμα και Ντελ Μπάσο για την Μπρέσια, αμφότεροι με 4 τέρματα.
Στο Κέντρο Felice Scandone της Νάπολης, η Ranieri Impiantistica CN Posillipo επικράτησε με 10-5 της Iren Genova Quinto, ανεβαίνοντας προσωρινά στην τέταρτη θέση με 17 βαθμούς. Μετά το γρήγορο 0-1 του Αϊκάρντι, η Ποσίλιπο απάντησε άμεσα με Ροκίνο και προηγήθηκε 2-1 με τον Μπέρτολι λίγο πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι αύξησαν σταθερά το προβάδισμά τους, ενώ καταγράφηκαν και δύο αποκρούσεις πέναλτι: ο Νισιμούρα για τον Κουίντο στο 3ο οκτάλεπτο και ο Ίτσο για την Ποσίλιπο στο τελευταίο.
Μεγάλο διπλό για τη De Akker Team, που νίκησε 15-12 εκτός έδρας την Telimar, φτάνοντας τους 12 βαθμούς. Καθοριστικό ήταν το επιμέρους 5-1 της τελευταίας περιόδου, που ανέτρεψε την εικόνα των πρώτων τριών οκταλέπτων. Στο 11-10 της τρίτης περιόδου η Τελιμάρ είχε το προβάδισμα, με πρωταγωνιστή τον Σαβέλιτς (5 γκολ), όμως η Ντε Άκερ απάντησε στο φινάλε με τα τέρματα των Έρντελι και Καμποπιάνο.
Η AC Group CC Napoli επικράτησε με 12-10 της RN Florentia και ανέβηκε στους 9 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά (4-2 στο πρώτο οκτάλεπτο) και κράτησαν σταθερά τη διαφορά. Η Φλωρεντία πλησίασε στο 10-9 στο τελευταίο οκτάλεπτο, όμως η διπλή «απάντηση» του Κονφουόρτο «σφράγισε» τη νίκη της Νάπολης. Κορυφαίος σκόρερ ο Σορντίνι της Φλωρεντίας με 5 γκολ.
Σημαντική νίκη για τη RN Nuoto Salerno, που επιβλήθηκε 12-7 της Roma Vis Nova Pallanuoto, δίνοντας συνέχεια στο διπλό της προηγούμενης αγωνιστικής. Η ομάδα του Κρίστιαν Πρεσιούτι έδειξε συνέπεια και σταθερότητα, με τον τερματοφύλακα Βασάλο να έχει καθοριστική παρουσία – σημειώνοντας μάλιστα και γκολ όταν η Ρόμα έπαιξε με επτά παίκτες εντός πεδίου. Είναι ο δεύτερος τερματοφύλακας της χρονιάς που σκοράρει, μετά τον Νισιμούρα της Ιρέν.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Κυριακή στη Τεργέστη, με την Pallanuoto Trieste να φιλοξενεί την CC Ortigia 1928.
Η Pro Recco ήταν πιο αποτελεσματική στα κρίσιμα σημεία. Στο ξεκίνημα, οι επεμβάσεις των Ντελ Λούνγκο και Νικόζια ξεχώρισαν, ενώ το ματς ήταν κλειστό με έντονη σωματικότητα. Το 2-2 του ημιχρόνου το μαρτυρά.
Στο τρίτο οκτάλεπτο, όμως, οι Γκρανάδος Ορτέγκα και Ντι Φούλιο άλλαξαν τα δεδομένα μέσα σε 2 λεπτά (6-2). Η Σαβόνα προσπάθησε αλλά το χαμένο πέναλτι του Ρίτσο και το +4 της Ρέκο έγειραν οριστικά την πλάστιγγα.
Αποτελέσματα – 9η Αγωνιστική
Σάββατο 22/11
-
Ranieri Impiantistica CN Posillipo – Iren Genova Quinto 10-5
-
Telimar – De Akker Team 12-15
-
AC Group Canottieri Napoli – RN Florentia 12-10
-
RN Nuoto Salerno – Roma Vis Nova Pallanuoto 12-7
-
AN Brescia Team – Training Academy Olympic Roma 13-8
-
Pro Recco Waterpolo – Banco BPM RN Savona 11-7
Κυριακή 23/11
-
15:00 Pallanuoto Trieste – CC Ortigia 1928
Βαθμολογία
-
Pro Recco Waterpolo – 27
-
AN Brescia Team – 27
-
Banco BPM RN Savona – 21
-
Ranieri Impiantistica CN Posillipo – 17
-
Pallanuoto Trieste* – 15
-
RN Nuoto Salerno – 13
-
De Akker Team – 12
-
Roma Vis Nova Pallanuoto – 11
-
Training Academy Olympic Roma – 11
-
Iren Genova Quinto – 10
-
Telimar – 9
-
AC Group Canottieri Napoli – 9
-
CC Ortigia 1928* – 4
-
RN Florentia – 0

