Ένα σενάριο που θέτει εν αμφιβόλω τη διοργάνωση του Προολυμπιακού τουρνουά γυναικών στην Τεργέστη τον Ιανουάριο (17-24) γνωστοποίησε την Τετάρτη το έγκυρο wpdworld.com

Σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα, το τουρνουά που θα κρίνει τα τελευταία δύο εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ενδέχεται να αναβληθεί έως και τον Απρίλιο, λόγω της κατάστασης με τον COVID-19 σε όλη την Ευρώπη και η FINA προβληματίζεται στο τι να πράξει.

Την Τρίτη έγινε μίτινγκ μεταξύ της ιταλικής ομοσπονδίας και των συλλόγων της Α1 γυναικών της χώρας και εκεί αναφέρθηκε το εν λόγω σενάριο ως πιθανό, κάτι το οποίο θα επηρεάσει το πρόγραμμα και της Α’ γυναικών στην Ελλάδα καθώς η Εθνική ομάδα διεκδικεί στο Προολυμπιακό της Τεργέστης την πρόκριση της στο Τόκιο.

Στο Προολυμπιακό συμμετέχουν: Ιταλία, Ολλανδία, Γαλλία, Ουζμπεκιστάν και Σλοβακία στον Α’ όμιλο και Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Νέα Ζηλανδία και Καζακστάν στον Β’ Όμιλο.

Σημειώνεται επίσης, ότι ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα για κοινή προετοιμασία με τη «γαλανόλευκη» η χρυσή Ολυμπιονίκης ομάδα των ΗΠΑ, ωστόσο λόγω της πανδημίας τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί.

 

 

 

Facebook Comments