Δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ότι ο Σύνδεσμος Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης τα τελευταία τρία χρόνια έχει λειτουργήσει δυναμικά, πάντα προς το συμφέρον των μελών του.

Για πρώτη φορά ο ΣΕΑΥ προχώρησε σε μια κίνηση που δεν είχε ως υπόβαθρο τη συνδικαλιστική δράση του Συνδέσμου, ούτε την προώθηση του αθλήματος, όπως έχει πράξει πολλάκις στο παρελθόν.

Αυτή τη φορά ο ΣΕΑΥ αποφάσισε να διοργανώσει μια επιμορφωτική ημερίδα για την αθλητική ψυχολογία και τη διατροφή, καλώντας εγκεκριμένους επιστήμονες να μιλήσουν.

Η εν λόγω ημερίδα έγινε πράξη τη Δευτέρα, 15/5, στο χώρο του AKANΘUS, με τη συζήτηση να εξελίσσεται ιδανικά, χωρίς υπερβολή, ίσως καλύτερα απ’ότι την περίμεναν οι διοργανωτές.

Παρόλα αυτά, η συμμετοχή δεν ήταν καθόλου καλή, καθώς οι γονείς των αθλητών-αθλητριών που τα παιδιά τους βρίσκονται στο πόλο αδιαφόρησαν να μάθουν, να ακούσουν και να δουν αν ενδεχομένως στη συμπεριφορά τους απέναντι στα παιδιά τους κρύβονται λάθη.

Ο ΣΕΑΥ από την ημέρα της επαναλειτουργίας του βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους πρωταγωνιστές του αθλήματος και με τη συγκεκριμένη εκδήλωση θέλησε να φέρει πιο κοντά τους γονείς με την επιστημονική αντίληψη περί αθλητικής ψυχολογίας και διαπαιδαγώγησης, η οποία κρίνεται απαραίτητη για τη σχέση παιδιού-αθλητή και γονέα.

Δυστυχώς, σε μια εκδήλωση όπου έδωσαν το «παρών» και μίλησαν στο κοινό ο αρχηγός της Εθνικής ανδρών, Χρήστος Αφρουδάκης, η αρχηγός της Εθνικής γυναικών, Αλεξάνδρα Ασημάκη, οι Ολυμπιονίκες Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Γιάννης Φουντούλης, Κωνσταντίνος Φλέγκας, Φίλιππος Καραμπέτσος, Χριστίνα Τσουκαλά και αθλητές υψηλού επιπέδου όπως ο Κώστας Τσαλκάνης, ο Μάριος Χατζηκυριακάκης, ο Στέλιος Πρωτονοτάριος, η προσέλευση ήταν μικρή και αναρωτιόμαστε τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο ΣΕΑΥ για να προσελκύσει μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου της Αττικής.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι: Αργύρης Θεοδωρόπουλος, (ψυχολόγος, αθλητής υδατοσφαίρισης), Ιωάννα Κουτήρη (παιδοψυχολόγος), Νίκος Καφετζόπουλος (κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, αθλητής υδατοσφαίρισης), Ξένια Λεοντσίνη (κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, αθλήτρια υδατοσφαίρισης), Χρήστος Αφρουδάκης, αθλητής υδατοσφαίρισης – πρόεδρος ΣΕΑΥ), Αλεξάνδρα Ασημάκη, αθλήτρια υδατοσφαίρισης – αντιπρόεδρος ΣΕΑΥ).

Όπως και αν έχει, ο σπόρος φυτεύεται πάντοτε από λίγους. Για να διανύσεις μια απόσταση χιλιομέτρων, πάντα πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα. Ο ΣΕΑΥ είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει ακόμη πιο δυνατά και ήδη αφήνει παρακαταθήκη για το μέλλον.