Ένα ημίχρονο δεν ήταν αρκετό για τους Γάλλους και έτσι οι γηπεδούχοι Κροάτες τους άφησαν πίσω…χιλιόμετρα με 13-7.

Το παιχνίδι που αφορά άμεσα την Εθνική Ελλάδος ήταν το τελευταίο της ημέρας ανάμεσα στην γηπεδούχο Κροατία και την πολύ ταλαντούχα Γαλλία. Οι Γάλλοι έδειξαν ότι έχουν συνέχεια στην απόδοση τους μετά την ισοπαλία που απέσπασαν από την «Γαλανόλευκη».

Πρώτη ημίχρονο έδειξε απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες με τους Γάλλους να είναι άριστα διαβασμένοι στο παιχνίδι της ομάδας του Ίβιτσα Τούτσακ. Και σε αυτό το καλό διάβασμα φυσικά υπάρχει και ένα «κλειδί», το οποίο ακούει στο όνομα Βιέκοσλαβ Κόμπεστκακ, που είναι συνεργάτης του προπονητή της Γαλλίας Φλοριάν Μπρουζό, αλλά και προπονητής της Κροατικής Γιουγκ.

Στο δεύτερο μέρος όμως η ροή του αγώνα άλλαξε με τον Μάρκο Μπίγιατς να κατεβάζει ρολά, καταφέρνοντας να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Η τρομερή άμυνα σε συνδυασμό με τα απίστευτα σουτ από την περιφέρεια έκαναν την πλάστιγγα να γύρει επικίνδυνα προς την πλευρά των Κροατών. Στη συνέχεια ουσιαστικά είχαν να διαχειριστούν το προβάδισμα του 9-5 που έκτισαν, κάτι το οποίο και έκαναν με περίσσεια αυτοπεποίθηση μεγαλώνοντας της την κιόλας. Η τελευταία περίοδος ουσιαστικά στην οποία είχε κριθεί το αποτέλεσμα οι Κροάτες απελευθερωμένοι εκτελούσαν από παντού επιβάλλοντας απόλυτα το ρυθμό τους.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-1, 5-1, 4-1

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Λούκα Μπούκιτς με τρία τέρματα.