Είναι πρωταθλητής Ευρώπης, έχει κολυμπήσει στις μεγαλύτερες διοργανώσεις του πλανήτη, έχει γνωρίσει δόξα, για τον Απόστολο Χρήστου όμως το σημερινό (15/10) απόγευμα, ήταν ξεχωριστό, ιδιαίτερο: αγωνίσθηκε μέσα στο «σπίτι του», μέσα στο κατάμεστο (για δεύτερη συνεχή μέρα) κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Τερμάτισε τρίτος στα 100μ ύπτιο, και όταν ανέβηκε στο πόντιουμ με Τόμας Τσεκόν και Πίτερ Κέτζε για τις δηλώσεις είπε μόλις εννέα λέξεις, που έκαναν για χιλιάδες, γεμάτες συναίσθημα, απευθυνόμενος στον κόσμο: «Σας αγαπώ και σας ευχαριστώ πολύ που είσαστε εδώ».

Και καταχειροκροτήθηκε ο Απόστολος όπως όλοι οι αθλητές μας, όπως όλοι όσοι συμμετείχαν το τριήμερο στο δεύτερο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Θα ακούνε Αθήνα, και θα θέλουν να ξαναέρθουν…

Καλοδεχούμενοι…

Η Μαρίλεια Δρασίδου και ο Στέργιος Μπίλας είχαν κι αυτοί την μοναδική ευκαιρία να κολυμπήσουν μπροστά σε χιλιάδες φιλάθλους στο ΟΑΚΑ, συμμετέχοντας σε τελικούς της 3ης και τελευταίας ημέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Μαρίλεια κατετάγη έβδομη στα 50μ. πρόσθιο με 31.98 και ο πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία Κ23 ήταν όγδοος στα 50μ. πεταλούδα με 23.90. Είχαν να λένε για τον κόσμο: «Είναι τρομερό συναίσθημα. Επειδή κάνω και προπόνηση εδώ, το να το βλέπω έτσι στολισμένο και με τον κόσμο να φωνάζει για εμένα… δεν μπορώ να το περιγράψω. Είμαι κατενθουσιασμένη, ήταν ο μόνος λόγος που ήθελα να περάσω στον τελικό! Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο, τα παιδιά που με στηρίζουν και φυσικά την ομοσπονδία που κατάφερε και το οργάνωσε», κατέληξε η πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Ο Μπίλας:«Ήταν πολύ όμορφο που αγωνίστηκα μπροστά στο ελληνικό κοινό. Η επίδοσή μου είναι πολύ καλή για την εποχή, είναι γρήγορη. Από κει και πέρα συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, έχουμε ένα γεμάτο έτος με πολλούς αγώνες, θα στοχεύσουμε στο Παγκόσμιο και στους Ολυμπιακούς».