Από τον παράδεισο στην… κόλαση και προσγείωση στα δικά μας. Ο προπονητής του Παλαιού Φαλήρου, Κώστας Βαμβακάρης μίλησε στην κάμερα του #Aquafeed24 αμέσως μετά το ισόπαλο ντέρμπι με τον Υδραϊκό (8-8) και στάθηκε στη δουλειά που γίνεται στο Ρέστειο κολυμβητήριο καθημερινώς αλλά και στη δυναμική της ομάδας. Μεταξύ άλλων επισήμανε τη σπουδαιότητα του επερχόμενου ματς με τον ΟΦΘ εντός έδρας, χαρακτηρίζοντάς το… κλειδί για την μετέπειτα πορεία του ΑΟΠΦ

«Δουλεύουμε πάρα πολύ σαν ομάδα. Όλοι οι παίκτες μου δίνουν το 100%, ακολουθούν τις οδηγίες. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα απλώς η ομάδα είναι κάπως άπειρη και ενώ ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά στην άμυνα και στην επίθεση κάναμε αυτά που είχαμε επισημάνει και δουλέψει, χάσαμε το μυαλό μας και λόγω κάποιων ατομικών λαθών πήρε τα δύο γκολ διαφορά ο Υδραϊκός και κρατήθηκε μέχρι το τέλος. Ισοφαρίσαμε βέβαια. Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα απλά θέλουμε δουλειά στο θέμα της νοοτροπίας και της διαχείρισης του παιχνιδιού. Και νομίζω πως θα έρθει η στιγμή που θα παίζει η ομάδα όπως θέλω και όπως την έχω σχεδιάσει στο μυαλό μου» ήταν η αρχική τοποθέτηση του κυρίου Βαμβακάρη ως μία αποτίμηση των όσων είχαν προηγηθεί.

Το Φάληρο, μετά από τις 4 πρώτες στροφές έχει μαζέψει πέντε υπερπολίτιμους βαθμούς στο… σακούλι του ως προς την οικονομία του πρωταθλήματος ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν “φουσκώνει” τα μυαλά του έμπειρου τεχνικού. Ο στόχος ήταν και παραμένει η παραμονή με τον Κώστα Βαμβακάρη να υπερθεματίζει τη σημασία της επόμενης αναμέτρησης με τον ΟΦΘ. Ομάδα που σέβεται και εκτιμά, κρούοντας ταυτόχρονα των κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες του.

«Ο στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία. Παλεύουμε όλα τα παιχνίδια, έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και οι παίκτες μου προσπαθούν να τηρήσουν κατά γράμμα ό,τι λέμε. Πιστεύουν στον εαυτό τους και έχουμε πει ότι ό,τι και να συμβεί, θα παλεύουμε κάθε παιχνίδι. Είτε παίζουμε με τον πρώτο είτε με τον τελευταίο της βαθμολογίας. Μ’ αρέσει η δυναμική της ομάδας, το γεγονός ότι παλεύομε στο 100% και γι΄ αυτό γυρίσαμε και το παιχνίδι. Διότι δείξαμε χαρακτήρα ειδικά στο τελευταίο οκτάλεπτο και θα συνεχίσουμε έτσι. Ακολουθεί ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης που είναι κλειδί για την παραπέρα πορεία της ομάδας. Πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο ΟΦΘ είναι μία καλή ομάδα που αν δεν προσέξουμε θα μας δημιουργήσει προβλήματα. Γι’ αυτό μίλαγα μετά με τους παίκτες μου. Για εμάς η μισή χρονιά είναι το επόμενο παιχνίδι στην έδρα μας. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι και να παλέψουμε» κατέληξε.

Κωνσταντίνος Φλέγκας: Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε

Λίγο πριν έρθει σε πρώτο πλάνο ο κόουτς Βαμβακάρης και μοιραστεί με το #Aquafeed24 σκέψεις και εικόνες, ο τερματοφύλακας και αρχηγός της Φαληριώτικης ομάδας αφιέρωσε λίγο από το χρόνο του. Ο έμπειρος Κωνσταντίνος Φλέγκας, ένα παιδί… κόσμημα για τις πισίνες που ευτυχώς για το άθλημα ανέρεσε την προ 16 περίπου μηνών απόσυρσή του και συνεχίζει να υπηρετεί τον υγρό στίβο με αγάπη και αυταπάρνηση, αγωνίστηκε για μία ακόμα φορά απέναντι στην πρώην ομάδα του, με την οποία έχει φάει “ψωμί και αλάτι”.

Αρχικώς και αφού εξήρε το αγωνιστικό πνεύμα που διακατέχει τους συμπαίκτες του καθώς και την όρεξη που δείχνουν σε προπονήσεις και αγώνες, γεγονός που έφερε και την μερική επιστροφή στο φινάλε και έδωσε στον ΑΟΠΦ το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στους νησιώτες, τόνισε ότι: «Είναι όλοι γνώριμοι ακόμα και αν έχουν περάσει τα χρόνια. Χαίρομαι που έχω επιστέψει στο νερό, που παίζω. Είμαστε επαγγελματίες όλοι και προσπαθούμε για το σκουφάκι που φοράμε και σίγουρα το να βλέπω τους ανθρώπους του Υδραϊκού με γεμίζει χαρά που βρισκόμαστε στα ίδια μέρη».