Η κολυμβητική αποστολή για τη Ρώμη θα είναι τελικά 19 άτομα γιατί ο Γιώργος Σπανουδάκης απέσυρε έκτακτα αλλά δικαιολογημένα τη συμμετοχή του.

Ο λόγος είναι ότι παρουσίασε έρπη ζωστήρα, ένα δερματικό εξάνθημα που προκαλείται από τον ιό της ανεμοβλογιάς ο οποίος παραμένει και μετά την ίαση σε λανθάνουσα μορφή στο νευρικό σύστημα. Πέρα από το δερματικό εξάνθημα, μερικά από τα συμπτώματα είναι πόνος, αδιαθεσία και κούραση, και αυτά ήταν που δεν επέτρεψαν στον αθλητή του Παλαιού Φαλήρου να κάνει την επιστροφή του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 50άρας μετά τη Γλασκώβη το 2018. Θυμίζουμε ότι είχε πιάσει το όριο στα 50μ ύπτιο με φετινό ατομικό ρεκόρ 25.19 από τους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν. Στη Ρώμη θα έπεφτε στα 50μ και τα 100μ ύπτιο.

«Δυστυχώς προέκυψε την τελευταία στιγμή. Πονάω αρκετά και δε θα γινόταν με τίποτα να κολυμπήσω. Τώρα θα ξεκουραστώ και θα προετοιμαστώ για τον επόμενο στόχο», τόνισε ο ίδιος στο Aquafeed24. Σε προσωπική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνική δυκτύωσης τόνισε τα εξής: «Μια σεζόν γεμάτη με έντονες στιγμές και πολλές αναμνήσεις έφτασε στο τέλος της για μένα! Δυστυχώς λόγω ενός προβλήματος υγείας δεν θα καταφέρω να συμμετάσχω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρώμη που ήταν και ο μεγάλος στόχος της χρονιάς. Όσο και να το ήθελα η υγεία είναι πάνω από όλα και δεν πρέπει να την αφήνουμε στη τύχη της. Ήταν μια από τις καλύτερες σεζόν της ζωή μου με έναν τελικό και δυο ημιτελικούς στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Καζαν, εναν ημιτελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Αμπου Νταμπι και μια 4η θέση στους μεσογειακούς αγωνες στην Αλγερία! Παράλληλα με το ξεκίνημα της επαγγελματικής μου καριέρας σαν φυσικοθεραπευτής και μετά από πολλούς αγώνες και πολύ προσπάθεια θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους με στήριξαν αυτή τη δύσκολη σεζόν και ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι και χαίρομαι πολύ που απέδειξα πολλά και σε αυτούς που με πίστεψαν αλλά και στους υπόλοιπους! Καλή επιτυχία σε όλη την ελληνική αποστολή εύχομαι τα καλύτερα».

Facebook Comments