Η MVP του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Φωτεινή Τριχά στο #AQF24: «Είχαμε δουλέψει πολύ για αυτό το τουρνουά – Μας ενώνει ο κοινός στόχος»

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Μετά το τέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νεανίδων στο Βελιγράδι, άλλη μία «χρυσή σελίδα» στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης είναι γεγονός. Η ομάδα της Ευτυχίας Καραγιάννη κατέκτησε την δεύτερη θέση στον κόσμο επιστρέφοντας στην Αθήνα με το ασημένιο μετάλλιο.

Η Ελλάδα αντιμετώπισε τις ΗΠΑ στο μεγάλο τελικό, εκεί όπου ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 10-8. Σε ένα παιχνίδι όπου οι δύο ομάδες ήταν ίσες, οι Αμερικανίδες κατάφεραν στο τέλος να πάρουν τη νίκη, όμως αυτό δεν αναιρεί επ’ ουδενί το που έφτασε η Εθνική αλλά και το πως έφτασε ως εκεί. Δείχνοντας από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι την ποιότητα και την προσωπικότητα που διαθέτει το ρόστερ πραγματοποίησε μία πορεία πραγματικά σπουδαία.

Για όλα όσα έζησε, για τη δουλειά που έχει γίνει, τον τελικό, το τουρνουά αλλά και τα όνειρα που έχει για την γενιά της, μίλησε στο #AQF24 η αρχηγός της Εθνικής Νεανίδων και MVP του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η Φωτεινή Τριχά!

Ξεκινώντας μας εξήγησε τις παραμέτρους που έκριναν τον χθεσινό παιχνίδι απέναντι στις ΗΠΑ λέγοντας πως «Ο χθεσινός τελικός ήταν αρκετά έντονος και κουραστικός. Τα δώσαμε όλα και αυτό νομίζω φάνηκε καθώς ήμασταν πίσω στο σκορ και καταφέραμε και φέραμε το παιχνίδι στα ίσα. Στο τέλος κρίθηκε στις λεπτομέρειες».
Εν συνεχεία μας είπε πως η δεύτερη θέση στον κόσμο μόνο τυχαία δεν ήρθε αφού «Είχαμε δουλέψει πολύ για αυτό το τουρνουά, σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και θεωρώ πως η πορεία μας ήταν καλή, κάτι στο οποίο στοχεύαμε εξ’ αρχής».

Συνολικά για τη γενιά του 2004 και όσα έχουν ζήσει και συνεχίζουν να ζουν «παρέα»…

«Η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, δηλαδή όσες είναι γεννημένες το 2004 και αργότερα, ξεκίνησε από το 2019 στο Κίρισι συμμετέχοντας σε ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Από τότε όλες αισθανόμασταν ένα ανεξήγητο δέσιμο. Ακόμη, μετά από 3 χρόνια από την πρώτη φορά που κληθήκαμε να αγωνιστούμε όλες ως συμπαίκτριες, με μικροαλλαγές ανά έτος βέβαια, εγώ προσωπικά και οι συμπαίκτριές μου παρατηρούμε πως αυτά τα συναισθήματα παραμένουν. Είναι ο κοινός στόχος τον οποίο θέτουμε που μας ενώνει και μας κάνει ένα, με απώτερο σκοπό την επίτευξή του».

Οι στόχοι για το μέλλον…

Ναι μεν ήταν μια επιτυχία το ασημένιο αυτό μετάλλιο, όμως κατεβάζουμε το κεφάλι και δουλεύουμε σκληρά έτσι ώστε να φτάσουμε και ακόμη υψηλότερα. Εννοείται πως δεν υποβαθμίζω αυτό που καταφέραμε αλλά το ζήτημα είναι να το διατηρήσουμε και να το εξελίξουμε στο μέλλον.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA