Για το Τόκιο ταξίδεψαν οι δύο πιο διακεκριμένες αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Συγχρονισμένης κολύμβησης, μαζί με τις προπονήτριές τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ιαπωνίας (Japan Open) που θα γίνει εκεί στις 28, 29 και 30 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας θα βρεθούν η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου, το Ντουέτο που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, συνοδευόμενες από τις ομοσπονδιακές προπονήτριες Ναταλία Τσερνέτσκα και Μαρία Θηβαίου.

Η συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας εν όψει των μεγάλων διοργανώσεων του καλοκαιριού και θα αποτελέσει ένα δυνατό τεστ.

Στο Japan Open, όπου θα μετέχουν κι άλλες μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις του αθλήματος, η Ελλάδα θα πάρει μέρος στο Σόλο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη και φυσικά στο Ντουέτο με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη – Εβελίνα Παπάζογλου.

Μετά το τέλος των αγώνων του Ιαπωνικού ΟΠΕΝ τα κορίτσια μας, μαζί με τις προπονήτριές τους, θα παραμείνουν για λίγες ημέρες στην Ιαπωνία για καμπ προετοιμασίας και στη συνέχεια θα μεταβούν -από εκεί απευθείας- στο Κούνεο της Ιταλίας όπου θα συναντήσουν και την αποστολή της υπόλοιπης Εθνικής μας ομάδας που θα μετάσχει στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συγχρονισμένης, το οποίο γίνεται από τις 5 έως τις 7 Μαϊου.