Θεοί, δαίμονες, δοκάρια, διακοπές ρεύματος και μείωση του εναπομείναντα χρόνου στο τελευταίο τάιμ άουτ επιστρατεύθηκαν, ώστε να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης η Κίρισι, ύστερα από έντεκα αποτυχημένες προσπάθειες.

Ολυμπιακός – Κίρισι 6-7

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να γίνει πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία του σε γυναικείο επίπεδο, όμως μπορεί να κρατήσει το πάθος, την ψυχή και τη θέληση που επέδειξε στον μεγάλο τελικό, ακόμη και όταν βρέθηκε να χάνει με 7-4 στο τέταρτο οκτάλεπτο, όταν ο διαιτητής Ρακ Μλάντεν επινόησε επιθετικό πάνω στην Αλεξάνδρα Ασημάκη, το οποίο μεταφράστηκε με γκολ στην κόντρα για τις Ρωσίδες.

Οι «ερυθρόλευκες» είχαν ένα κενό διάστημα στο ξεκίνημα, όταν δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τη ρωσική επιδρομή, ενώ αντίστοιχη αδράνεια έδειξαν μέχρι το 7-4. Εκεί, η ελληνική ομάδα μεταμορφώθηκε και με δύο γκολ από Ελευθερία Πλευρίτου και Τζούλια Έμολο έφτασε στην πηγή της ισοφάρισης.

Με εφαλτήριο τις αποκρούσεις της Χρυσής Διαμαντοπούλου και την αντοχή στο ρωσικό ξύλο, ο Ολυμπιακός πήρε την τελευταία κατοχή, όμως από 7 δευτερόλεπτα κατέληξε να παίξει μόνο 4 και δεν κατάφερε να κάνει ένα σουτ υπό καλές προϋποθέσεις, με τον Χάρη Παυλίδη να είναι έξαλλος και την Αλεξάνδρα Καλογερά να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα, καθώς το τάιμ άουτ αρχικά είχε ζητηθεί στα 12 δευτερόλεπτα!

Key point

40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα η Ασημάκη παίρνει καθαρή θέση, η μπάλα περνάει από αριστερά και ο Κροάτης διαιτητής δίνει επιθετικό-ανακάλυψη.

STATS

Οκτάλεπτα: 1-4, 2-1, 1-1, 2-1.

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 2, Ελευθεριάδου 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου, Εμολο 1, Β. Πλευρίτου, Μπιανκόνι, Σμιτ, Σταματοπούλου

Κίνεφ Κίρισι (Καμπάνοφ): Κάρναουκ, Ζουμπκόβα, Προκοφίεβα 2, Σιμάνοβιτς 1, Κουρόσκινα, Κρίμερ, Γκλίζινα 1, Κιρίλτσεβα, Χαμζάεβα. Σομπόλεβα, Ιβανόβα 2, Ριζκόβα 1, Λούκινα