Ένα ακόμα ρεκόρ αγώνων σημειώθηκε πριν λίγο στο ACROPOLIS SWIM OPEN 2023. Το πέτυχε με επίδοση 15:09.22 ο Δημήτρης Μάρκος (ΝΟ Καλαμακίου) στα 1500μ ελεύθερο. Το προηγούμενο ήταν 15:11.57. Τον ακολούθησαν δυο Τούρκοι, ο Κουζεϊ Τουντσελί με 15:14.18 και ο Εμίρ Αλμπαϊράκ με 15:15.50, τέταρτος ο Άλκης Κυνηγάκης (ΑΟΠ Φαλήρου) 15:47.57.

«Πήγα πιο συντηρητικά σήμερα, ακολούθησα το ρυθμό που ήθελα, αυτό που κατάφερα ήταν να προσπαθήσω στο τέλος για τον καλύτερο χρόνο. Σε κάθε αγώνα που συμμετέχω δίνω βαρύτητα και θα προσπαθλησω για μια θέση στην οκτάδα στο Παγκόσμιο στη Φουκουόκα», τόνισε ο Μάρκος.

Στα 800μ ελεύθερο νίκησε η Άρτεμις Βασιλάκη(Τριτ. Ηρακλ.) με 8:46.72: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη- τόνισε, είχα δουλέψει πολύ και βγήκε το αποτέλεσμα. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε αυτό το μίτινγκ, και θέλω να έρχομαι πλέον κάθε χρόνο. Όλα είναι πολύ οργανωμένα, είμαι πολύ ικανοποιημένη».

Τις απονομές στα δυο αγωνίσματα έκανε ο Έφορος Κολύμβησης της ΚΟΕ  και εκπρόσωπός της στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Νίκος Ξυλούρης.

Όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Οι αγώνες συνεχίζονται στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ με ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο.

Πηγή: koe.org.gr