Ο Ερκάν Γιαλτσίν είναι (από το 2017) ο πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου. Παράλληλα, είναι και εκ των αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN). Ένας νέος άνθρωπος (45 ετών), παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος διετέλεσε το 2017 αντιπρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου και μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο Ερκάν Γιαλτσίν βρέθηκε στην Ελλάδα για το  ACROPOLIS SWIM OPEN 2023. Αρκετοί άλλωστε είναι οι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριες της γειτονικής χώρας που αγωνίζονται το τριήμερο. Άλλοι στο πλαίσιο της γενικότερης προετοιμασίας τους, άλλοι για να «πιάσουν» τα ρεκόρ που απαιτούνται για τις μεγάλες διοργανώσεις και οι καλύτεροι, για να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Όχι όμως μόνο για αυτό το λόγο: «Αγαπάω πολύ τους Έλληνες, είναι φίλοι μας», δηλώνει στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας: «Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος είναι πολύ καλός μου φίλος. Συνεργαζόμαστε άριστα, έχουμε και οι δύο κοινά οράματα. Αγωνιζόμαστε για την πρόοδο των αθλημάτων μας. Ήλθα να δω τους αγώνες, τους αθλητές μας, τον Κυριάκο Γιαννόπουλο».

Προσθέτει: «Οι αγώνες που παρακολουθώ είναι υψηλού επιπέδου. Αγωνίζονται κορυφαίοι πρωταθλητές ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν ήταν δυνατόν σε ένα τέτοιο μίτινγκ που διεξάγεται δίπλα μας, να μην αγωνιστούν οι αθλητές μας. Έχουμε πολύ καλούς αθλητές και θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε διακρίσεις στις διοργανώσεις που ακολουθούν».

Πηγή: koe.org.gr