Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών νίκησε 12-8 την Κίνα στον χιαστί και προκρίθηκε στην 8άδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στις δηλώσεις τους, μετά τον αγώνα. ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης και η Έλενα Ξενάκη μίλησαν για τη νέα αυτή μεγάλη επιτυχία, αλλά εστιάστηκαν και στο επόμενο ματς, στον προημιτελικό με την πανίσχυρη ομάδα των ΗΠΑ, για τον οποίο τόνισαν ότι η Ελλάδα πρέπει να παίξει με μυαλό και πάθος.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΡΦΕΣΗΣ (Ομοσπονδιακός προπονητής): “Η ελληνική ομάδα ανήκει στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου. Αυτό είναι δεδομένο. Kάθε φορά παλεύουμε για το καλύτερο. Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά. Σήμερα έκαναν μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση και ξέρετε πολύ καλά ότι η γυναικεία ψυχολογία είναι περίεργη. Όταν είσαι συνέχεια από κάτω, στην προετοιμασία, στα φιλικά και στα μέχρι τώρα παιχνίδια, είναι δύσκολο να ανακάμψεις. Αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια για αυτή την εμφάνιση , ήταν μια καλή εμφάνιση, ενθαρρυντική. Έτσι είναι η ελληνική ομάδα, παλεύει όλα τα παιχνίδια και αυτό θα κάνει και στη συνέχεια. Στο τέλος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για το τι μέλλει γενέσθαι για την επόμενη χρονιά, που είναι η σημαντική.

 

Για το σημερινό παιχνίδι είχαμε δει ότι οι Κινέζες δυσκολεύονται με τις άμυνες ζώνης, οπότε επιλέξαμε μια τέτοια άμυνα. Είχαμε δει κάποιες κινήσεις που κάνουν και ήμασταν έτοιμοι, ήμασταν προετοιμασμένοι στον παραπάνω και νομίζω τακτικά το παιχνίδι πήγε όπως το είχαμε σχεδιάσει. Αλλά θέλω να πω ότι είχαμε πάρα πολύ ενέργεια για άμυνα που η ελληνική ομάδα κατ’ εξοχήν παίζει άμυνες. Σήμερα, φυσικά, είμαστε ευχαριστημένοι και για την επίθεση μετά τα 12 γκολ που βάλαμε. Αυτή είναι η συγκομιδή που πρέπει να έχουμε πάντα και να ξεχάσουμε οτιδήποτε άλλο έχει γίνει μέχρι τώρα.

 

Αναφορικά με το παιχνίδι κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες νομίζω ότι είναι η πληρέστερη ομάδα που έχει βγει μέχρι τώρα. Τα τελευταία 4 χρόνια δεν θυμάμαι να έχει χάσει. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι ενός τέτοιου παιχνιδιού, μεγάλου, με την καλύτερη ομάδα, τη χρυσή Ολυμπιονίκη, θα πρέπει πάλι να προσέξουμε το ρυθμό μας γιατί η Αμερικάνες δεν σταματάνε να παίζουν 4 οκτάλεπτα, θα πρέπει να διαχειριστούμε τον χρόνο επίθεσης να παίξουμε έξυπνα για να μπορέσουμε να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα. Είναι δύσκολο να κάνουμε την υπέρβαση, αλλά στο γυναικείο πόλο τα έχουμε δει όλα τα έργα. Νομίζω, ενεργειακά είμαστε κάτω από αυτές τις αθλήτριες, άρα θα πρέπει να παίξουμε περισσότερο με μυαλό. Θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε”.

 

ΕΛΕΝΑ ΞΕΝΑΚΗ: “Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξεκίνησε σήμερα για μας. Δείξαμε ποιες πραγματικά είμαστε, ειδικότερα στην άμυνα , νομίζω ότι πήραμε μπρος σε αυτό το κομμάτι. Σίγουρα, το παιχνίδι με την Ισπανία δεν ήταν αντιπροσωπευτικό και δεν ήταν αυτή η εικόνα μας και παρόλα αυτά είμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου.

 

Υπάρχουν, όμως, περιθώρια βελτίωσης, ειδικότερα στην επίθεση, αλλά στην ομάδα αυτή το κυριότερο συστατικό είναι το πάθος. Άμα παίξουμε με πάθος, όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έτσι μπήκαμε σήμερα στο νερό. Είπαμε ότι σήμερα ξεκινάει το Παγκόσμιο, γι αυτά τα παιχνίδια προετοιμαζόμαστε όλη τη χρονιά και πρέπει να είμαστε αυτές που είμαστε γιατί δεν ξεχάσαμε ξαφνικά να παίζουμε πόλο.

 

Τώρα έχουμε ένα παιχνίδι μπροστά μας με την πιο δυνατή ομάδα του κόσμου, αυτή των ΗΠΑ και θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και μακάρι να φτάσουμε στη νίκη. Θα μπούμε με την ίδια θέληση και το ίδιο πάθος που μπήκαμε και με τις Κινέζες για να πάρουμε όλες τις πιθανότητες που έχουμε να φύγουμε νικήτριες”.

Πηγή: ΚΟΕ

Facebook Comments