Αποστολή ΠΣΑΤ: Νίκος Γκομώλης

Ο Βασιλιάς του Υγρού στίβου η κολύμβηση κάνει την επιβλητική της εμφάνιση από αύριο Κυριακή και για τις επόμενες 8 μέρες στο 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Γκουανκζού της Νότιας Κορέας. 

Στην κεντρική πισίνα του πανεπιστημίου του Ναμπού χωρητικότητας 11.000 θεατών θα παρελάσουν  τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης με στόχο άλλοι μια θέση στο βάθρο κι άλλοι ένα ρεκόρ ατομικό ή Εθνικό. 

Ανάμεσά τους και 7 Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες που θα πάρουν μέρος σε 16 αγωνίσματα αρχής γενομένης από την Κυριακή (20/7) όπου θα συμμετάσχουν σε 4 αγωνίσματα τρια ατομικά και ένα ομαδικό, τη σκυταλοδρομία 4Χ100μ ελεύθερο των ανδρών το μοναδικό ομαδικό για τα ελληνικά χρώματα. Στόχοι είναι οι καλές επιδόσεις, όρια για Ολυμπιακούς αλλά και μετάλλια.

Για την ελληνική κολυμβητική ομάδα και την παρουσία της στο 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα αναφέρθηκε ο εκ των ομοσπονδιακών προπονητών Άκης Οικονόμου, αναφέροντας τα εξής: «Φτάσαμε στο μεγαλύτερο στόχο της χρονιάς . Αυτό που θέλω να ευχηθώ για όλους να είναι όσο πιο κοντά στους στόχους τους . Είμαστε καλά προετοιμασμένοι . Θεωρώ ότι έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε κάποιες καλές επιδόσεις κάποια καλά πλασαρίσματα . Κρατάμε πάντα λίγο χαμηλά τον πήχη , λόγω της δυσκολίας κι επειδή πάντα οι πρώτες μέρες είναι πιο δύσκολες και πιστεύω ότι η προσπάθεια των παιδιών θα είναι η μέγιστη δυνατή. Σίγουρα μέσα στους στόχους μας είναι κάποια όρια για τους Ολυμπιακούς και μέσα απο τους χρόνους θα έρθει και μια καλή κατάταξη».

Τα προκριματικά θα ξεκινήσουν την Κυριακή (21/7, 04.00 ώρα Ελλάδας) και πρώτος θα αγωνιστεί στα 400μ. ελεύθερο ο Δημήτρης Νέγρης που θα πάρει μέρος στην 3η τις 5 σειρές του αγωνίσματος με δηλωμένο χρόνο 3.50.97. 

Επόμενο αγώνισμα με ελληνικό ενδιαφέρον τα προκριματικά των 100μ. πεταλούδας γυναικών που θα πάρει μέρος η Άννα Ντουντουνάκη που θα αγωνιστεί στην 5η από τις 6 σειρές και έχει δηλωθεί με χρόνο 57.77.

Τελευταία ατομική συμμετοχή για την πρώτη ημέρα των αγώνων κολύμβησης τα προκριματικά των 50μ. πεταλούδας ανδρών, όπου θα πάρει μέρος ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, ο οποίος θα αγωνιστεί στην 8η από τις 10 προκριματικές σειρές με δηλωμένο χρόνο 23.19. Ο ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης πέρυσι στη Γλασκόβη στα 50μ. ελεύθερο θα πάρει μέρος και στο αγώνισμα που πανηγύρισε την μεγάλη του επιτυχία, με στόχο την παρουσία του σε ένα τελικό και την διεκδίκηση μιας θέσης στο βάθρο κάτι που μόνος ένας έχει πετύχει στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης ο Άρης Γρηγοριάδης το 2005 στο Μόντρεαλ όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Κρίστιαν Γκολομέεβ δήλωσε για την παρουσία του στην Γκουανζού «Είχα μια καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς χωρίς αρρώστιες, η προετοιμασία πήγε μια χαρά .Θα προσπαθήσω στα 50μ. πεταλούδα να περάσω σε ένα ημιτελικό γιατί όχι και σε ένα τελικό αλλά και στο 50άρι ελεύθερο θα πιεστώ πιο πολύ απ όλα θα προσπαθήσω για ένα μετάλλιο  αν μου βγουν όλα σωστά γιατί το 50άρι ελεύθερο είναι πολύ δύσκολο αγώνισμα  και αν βγουν ίσως να μπω μέσα στην πρώτη 3άδα».   

Στην σκυταλοδρομία, που είναι το τελευταίο αγώνισμα των προκριματικών της Κυριακής, θα αγωνιστούν οι    Κρίστιαν Γκολομέεφ, Ανδρέας Βαζαίος, Απόστολος Χρήστου και Γιάννης Γεωργαράκης. 

Ο Ανδρέας Βαζαίος (200μ μικτή ατομική, 100μ πεταλούδα, 4Χ100μ ελεύθερο) ανέφερε: «Είναι μια μεταβατική  χρονιά πήγα πολύ καλά στο πανεπιστήμιο στο εξωτερικό είχα κάποια προβλήματα τραυματισμών αλλά τα ξεπέρασα όλα και θέλω να ξανανιώσω γρήγορος. Στόχος μου είναι να πιάσω το όριο για τους Ολυμπιακούς στα 200μ. μικτής ατομικής και να βοηθήσω όσο μπορώ στη σκυταλοδρομία να πάρουμε την πρόκριση να μπούμε στα καλύτερες ομάδες του παγκοσμίου. Δυστυχώς δεν έχουμε την δυνατότητα να έχουμε και τις άλλες σκυτάλες εδώ ώστε να μπορέσουμε να δούμε σε τι θέση είμαστε ενόψει ολυμπιακής χρονιάς».

Ο Απόστολος Χρήστου (50μ ύπτιο, 100μ ύπτιο, 200μ ύπτιο, 4Χ100μ. ελεύθερο) τόνισε : «Για μένα θα είναι το 3οΠαγκόσμιο πρωτάθλημα .Αισθάνομαι έτοιμος και σε καλή κατάσταση, είμαστε ήδη μια εβδομάδα εδώ είμαστε πολύ καλά και πιστεύουμε θα φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα . Προσωπικά έχω θέσει στόχο να κολυμπήσω πιο γρήγορα από τα ατομικά μου ρεκόρ κι απο εκεί και πέρα κάτι καλύτερο από τη Βουδαπέστη του 2017 ένας τελικός στο καλό μου αγώνισμα τα 100μ. ύπτιο».

Με τη σειρά του, ο Γιάννης Γεωργαράκης (100μ. ελεύθερο, 4Χ100μ. ελεύθερο) δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που μετέχω σε παγκόσμιο πρωτάθλημα , είμαι σε καλή κατάσταση, νιώθω καλά περιμένω με ανυπομονησία να ξεκινήσουν οι αγώνες».

Facebook Comments