Μεγάλη πιθανότητα να διοργανώσει το φετινό FINAL 8 του Europa Cup είχε η Ελλάδα, ωστόσο τελικά αυτό το ενδεχόμενο δεν θα υλοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» του Βόλου και τη Δήμητρα Γκουντέλια, η Ελλάδα δεν μπορεί να διοργανώσει το FINAL 8 του 2018, καθώς αυτό είναι προγραμματισμένο για τις 5-8 Απριλίου, ημερομηνίες που συμπίπτουν με τη Μ. Πέμπτη έως την Κυριακή του Πάσχα.

Η ΚΟΕ προσπάθησε να αλλάξει τις ημερομηνίες για να πάρει τη φετινή διοργάνωση στο Βόλο, ωστόσο το καλεντάρι της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας δεν μπορούσε να διαφοροποιηθεί.

Επομένως, η πρώτη φάση του Europa Cup γυναικών που ξεκινάει σήμερα, 1/2, στον Βόλο, αποτελεί πρόβα για τη χώρα μας, προκειμένου να έχει ένα γερό χαρτί για να αναλάβει το FINAL 8 της επόμενης σεζόν, με 99% πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα.

Σίγουρα, ο Βόλος και οι υποδομές του είναι ικανές για να βγάλουν ασπροπρόσωπους την Ελλάδα και την ΚΟΕ στα μάτια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρεμιέρα της Εθνικής ομάδας το βράδυ στις 20:30 κόντρα στη Γερμανία θα μεταδοθεί ζωντανά από το ERT Web TV.