Τριήμερη προετοιμασία πραγματοποιεί (10-12 Νοεμβρίου), η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών, εν όψει των φετινών αγωνιστικών της υποχρεώσεων.

Το πρωί (09.45) της ερχόμενης Κυριακής (10/11), 21 πολίστριες θα συγκεντρωθούν σε γνωστό γυμναστήριογια να ακολουθήσουν οι προπονήσεις τους στα Δημοτικά κολυμβητήρια Πειραιά «Ανδρέας Γαρύφαλλος», Νέας Σμύρνης και το Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά. 

Με λίγα λόγια η Εθνική ομάδα θα αλλάξει τρεις πισίνες σε τρεις ημέρες, την ώρα που προσπαθεί να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με την τελευταία της συμμετοχή να είναι πολύ πίσω και συγκεκριμένα το 2008 στο Πεκίνο. Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 που διαθέτει ορισμένες από τις κορυφαίες παίκτριες του κόσμου και έναν από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στο ευρωπαϊκό πόλο, τον Γιώργο Μορφέση, θα συναντήσει αντίστοιχες δυσκολίες έως το τέλος της φετινής της διαδρομής. Θα αλλάξει κάτι; Το ευχόμαστε γιατί ο στόχος της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ο υπέρτατος και η ομάδα, το τεχνικό επιτελείο και οι αθλήτριες είναι αναγκαίο να διευκολυνθούν με κάθε μέσο ώστε να τα καταφέρουν.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός ανακοίνωσε το κάλεσμα, το οποίο είναι το πρώτο χωρίς το όνομα της Αλεξάνδρας Ασημάκη, καθώς η πρώην αρχηγός της Εθνικής είχε συμπεριληφθεί στο προηγούμενο, ωστόσο αποχωρώντας από την ομάδα δεν έδωσε ποτέ το «παρών».

Οι επιλογές του προπονητικού επιτελείου είναι ακριβώς οι ίδιες με την προηγούμενη φορά και αφορούν αποκλειστικά παίκτριες του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης, χωρίς καμία άλλη αθλήτρια από τις υπόλοιπες ομάδες, ενώ είχε σχολιαστεί αρνητικά το γεγονός ότι κανείς από το τεχνικό επιτελείο δεν είχε παρακολουθήσει την προηγούμενη εβδομάδα το ντέρμπι Εθνικός Πειραιώς – ΑΝΟΓ, υπό το πρίσμα ότι μέχρι πριν το Παγκόσμιο υπήρχαν αθλήτριες από τις δύο ομάδες που καλούνταν στις προπονήσεις της Εθνικής γυναικών, συν μερικές που ενδεχομένως αξίζουν μια ευκαιρία, ενώ τώρα διαφαίνεται ότι η «γαλανόλευκη» θα πορευτεί με ένα κλειστό κύκλο αθλητριών, κάτι που είθισται την τελευταία χρονιά πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες απ’όλες τις χώρες που δεν αρέσκονται σε πειράματα. Μην ξεχνάτε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι προπονητές έχουν δικαίωμα χρήσης 11 παικτριών (+2 αναπληρωματικές) σε κάθε αναμέτρηση.

Οι “21” του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου ΜορφέσηΔιαμαντοπούλου Χρ., Δουρέκα, Σταματοπούλου, Αβραμίδου, Πλευρίτου Ελ., Πλευρίτου Μαργ., Ελευθεριάδου, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη, Πλευρίτου Β., Μπενέκου Άλκ. (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Κοτσιώνη, Ξενάκη, Διαμαντοπούλου Β., Χυδηριώτη Ι., Νίνου Ειρ., Ελληνιάδη, Πάτρα Μ., Κότσια, Κοντονή, Πρωτοπαπά (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ).

Facebook Comments